Onderwijs in het Groot arsenaal

18 mei 2022

Sinds 2019 is het Onderwijshotel van De Rooi Pannen Breda gevestigd op de locatie van de oude Seeligkazerne. De verhuizing van de Tuinzigtlaan naar de Fellenoordstraat had nogal wat voeten in aarde. Een grote renovatie van monumentale panden waarbij de locatie werd verbouwd tot school met praktijkruimtes.

Het hotel met 16 kamers, 2 restaurants en 3 vergaderzalen biedt een unieke beleving aan gasten en studenten. Hotel New York, Amathus Beach Hotel en Savoy Hotel Rotterdam zijn een aantal sponsoren die hotelkamers hebben ingericht.  

Waar je voorheen alleen telefonisch of per e-mail een kamer kon reserveren, is het onderwijshotel nu één van de marktleiders in het centrum van Breda. Door een eigen website met reserveringsmodule, booking.com als boekingskanaal te gebruiken en prijsafspraken met verschillende bedrijven te maken is het hotel populair. Zakelijke gasten bezoeken het hotel vanwege de comfortabele kamers en vergaderfaciliteiten. Doordat het hotel aan de rand van het centrum gelegen is met gratis parkeergelegenheid weten leisure gasten ons ook goed te vinden. 

In de restaurants wordt gebruik gemaakt van verschillende concepten en menu’s. Gasten hebben daardoor een ruime keuze, maar ook studenten maken kennis met verschillende manieren van gastvrijheid. Het onderwijs heeft een grote ontwikkeling gemaakt die goed aansluit op de praktijkfaciliteiten. Alle studenten van onze opleidingen krijgen les in de verschillende ruimten die het groot arsenaal biedt. Zo is er gekozen voor 2 verschillende restaurantconcepten; casual en fine dining. De verschillen zitten niet alleen in uitstraling van de restaurants maar ook in werkwijze. Een gesloten keuken en bar bij fine dining en een open karakter in het casual restaurant, zodat studenten werken op verschillende gastvrijheidsniveaus.  

De hotellobby heeft eveneens een open karakter, gasten worden ontvangen voor zowel vergaderingen, lunch, diner als overnachting of een combinatie hiervan. Leidinggeven door studenten staat hierin centraal zowel in de front office, banqueting, housekeeping als de f&b afdeling. Hiermee dragen we zorg voor alle studenten dat zij goed voorbereid zijn voor de praktijk in het beroepenveld. 

Je bent van harte welkom om een ‘kijkje in onze keuken’ te komen nemen, zie onderstaande reserveringsmogelijkheden en openingstijden voor bijvoorbeeld een lunch of diner. 

Onderwijshotel & Restaurants 
www.gastvrijderooipannenbreda.nl 
T: 076-5001880 
E: info.hotel.breda@derooipannen.nl