Leerjaar 3

In leerjaar 3 en 4 is de juiste leerweg bepaald en word je voorbereid op het examen.

Binnen het vmbo van De Rooi Pannen maak je kennis met het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR). Daarin leer je zaken als hygiëne, veiligheid, gezonde voeding, diverse kook- en baktechnieken, serveren en het ontvangen van gasten tijdens hun vakantieverblijf. Je leert veel vanuit de echte praktijk. We hebben immers eigen keukens, een eigen restaurant en een eigen winkel. Wat je na onze opleiding ook gaat doen, je leert bij ons hoe je gastvrij met mensen omgaat. Dat is altijd nuttig. In de Gemengde-/Theoretische leerweg sluit je het vak in leerjaar 4 af met een landelijk examen. In de basis- en kaderklassen sluit je het vak HBR af in leerjaar 3. Daarna ga je in het laatste leerjaar nog verder specialiseren. Daarvoor heb je de keuze uit twee ‘menu’s’. Bij het ene menu verdiep je jezelf verder in het koken, serveren en het organiseren van evenementen. In het andere menu ligt de focus juist op bakken, traiteur en patisserie.

Aanmelden opleiding