Maatwerktrajecten voor havisten

Zit je nu op de havo en vind je het best pittig? Ben je bang dat de overstap van havo naar hbo te groot is? Of heb je geen economie in je pakket en is dat wel een vereiste? Dan is het goed om te onderzoeken wat De Rooi Pannen voor jou kan betekenen. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden en dat weten wij bij mbo Toerisme & Recreatie als geen ander.

Wat bieden wij aan havisten?

Als je een overgangsbewijs van havo 4 naar 5 of een havodiploma hebt, zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk binnen de opleidingen:
- Zelfstandig medewerker travel en hospitality
- Zelfstandig medewerker leisure en hospitality
- Leidinggevende travel en hospitality
- Leidinggevende leisure en hospitality

Zit je nu in havo 4 of 5 en vind je het lastig of ben je nog niet helemaal klaar voor het hbo? Dan kun je in Eindhoven zelfs in januari instromen in leerjaar 1 van de niveau 4-opleidingen. In een halfjaar maak je kennis met de branchevakken, talen en economie en doe je veel praktijkkennis op. Dit kun je in leerjaar 2 kunt inzetten gedurende je stageperiode.  

Intakegesprek

Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden voor een maatwerktraject. Je meldt je aan voor één van de bovenstaande reguliere opleidingen en vervolgens zal tijdens het intakegesprek duidelijk worden wat voor jou de specifieke mogelijkheden zijn.

Wat is mogelijk met een havodiploma?

Wanneer je de havo met succes afgerond hebt, kun je in aanmerking komen voor een mhbo-maatwerktraject. Hierbij rond je in twee jaar de opleiding Leidinggevende travel en hospitality af en kun je vervolgens instromen in het tweede jaar van de opleiding Tourism Management (Nederlandstalig) of bij International Tourism Management (Engelstalig) op Breda University of Applied Sciences. In vijf jaar behaal je dus zowel een mbo- als een hbo-diploma. Daarnaast zijn de soepele doorstroom van mbo naar hbo en de praktijkgerichte aanpak op De Rooi Pannen belangrijke pluspunten.