Leren in de praktijk

Praktijk op school
In Tilburg en Eindhoven zijn At the office en Work in Progress de moderne praktijkruimtes ingericht als kantoren waarin alle vormen van het (nieuwe) werken mogelijk zijn. Een ruimte waarin je kunt werken, overleggen, vergaderen, telefoneren, opdrachtgevers te woord staan etc. De Tilburgse vestiging heeft ook At the studio, een professionele studio waar voor opdrachtgevers gewerkt kan worden aan beeld en geluid en een mediaredactie waar content voor de eigen interne mediakanalen wordt gemaakt. Kortom, alles waar je mee te maken krijgt in het bedrijfsleven. 

Stage
Je draait mee in een bedrijf of organisatie, voert daar verschillende opdrachten uit en schrijft een plan om een bepaald vraagstuk van het bedrijf op te lossen. De bedrijven of organisaties moeten altijd gecertificeerd zijn door Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (
www.s-bb.nl). Dit betekent dat zij een erkend leerbedrijf zijn en in staat zijn om de student goed te begeleiden.

In het tweede leerjaar ga je een trimester op stage waarbij je vooral een meeloop/-werkstage hebt. In leerjaar drie is je afstudeerstage gepland.
Veel studenten kiezen ervoor om hun stage in hun woonplaats te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Zo zijn er goede contacten met bedrijven in onder andere Engeland, Griekenland, Spanje en Oostenrijk waar jaarlijks een aantal studenten naartoe gaat voor de tweedejaarsstage. Door middel van een selectieprocedure bepaalt de school wie er naar het buitenland mag.