Zelfstandig werkend kok BBL (regulier)
crebonummer 25182, Leren en werken (BBL), niveau 3, 2 jaar
Voel jij je in de keuken helemaal in je element? En hou je ervan om niet alleen zelf te koken maar ook leiding te geven aan je collega-koks? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend kok misschien wel iets voor jou. Met jouw enthousiasme zorgen jij en je brigade voor prachtig ogende en heerlijk smakende gerechten. Tijdens de opleiding kun je al lekker veel oefenen: je gaat in allerlei horecazaken aan de slag, uiteindelijk ook in exclusieve restaurants.
Naast de BOL-BBL-variant bieden wij ook BBL-Regulier: Leren en werken BBL, niveau 3, 2 jaar. De opleiding Zelfstandig werkend kok BBL (regulier) is voor leerlingen met het diploma Kok niveau 2. Deze opleiding bestaat uit een BBL-traject van 2 jaar. Vakkundige docenten en leermeesters helpen jou die competenties te ontwikkelen die een vakbekwame zelfstandige kok nodig heeft.
- Praktijk keuken
- Praktijk instructie
- Vaktheorie restaurant
- Rekenen
- Engels
- Loopbaan en burgerschap
- Bedrijfseconomie (Tilburg)
- Computertoepassingen (Tilburg)
- Patisserie (Eindhoven)
Keuzedelen (Tilburg):
- eetcultuur en wensen
- inspelen op innovaties
- wijnkennis 2
Keuzedelen (Eindhoven):
- duurzaamheid in het beroep
- diploma Kok niveau 2
Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman, Manager party-, event- en businesscatering en een lerarenopleiding.
BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 258,- per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 624,-. Deze bedragen int de school voor het ministerie van OCW.
Geen schoolkosten
Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.
Toelichting
De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.