Horecaondernemer/-manager
crebonummer 25184, dagopleiding (BOL), niveau 4, 4 jaar
Ben jij op zoek naar een leidinggevende baan in de horeca met veel afwisseling? Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk voor anderen binnen je team? En is het eindresultaat altijd dat het jouw gasten aan niets ontbreekt? Dan ben jij geschikt voor de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je kunt er veel kanten mee op. Je gaat voornamelijk aan de slag in hotels of restaurants, zowel in binnen- als buitenland. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om buiten de horeca leiding te gaan geven.
- Vaktheorie keuken
- Vaktheorie hotel
- Vaktheorie restaurant
- Nederlands
- Engels
- Duits/Frans
- Commercieel management
- Financieel management
- Projecten
- Rekenen
- Loopbaan en burgerschap
- Praktijk keuken
- Praktijk restaurant
- Praktijk hotel
- Vaktheorie management en organisatie
- Ondernemingsplan
- vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Theoretische of Gemengde leerweg
- een overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar klas 4: starten in leerjaar 1
- een overgangsbewijs van havo of vwo klas 4 naar klas 5 of een havo-/vwo-diploma: starten in leerjaar 2
- gelijkwaardige diploma’s of getuigschriften, te beoordelen door een toelatingscommissie
Met een havo- of vwo-diploma kun je in Tilburg, Eindhoven en Breda een verkorte opleiding volgen van twee of drie jaar.
Het diploma geeft je toegang tot bijna alle hbo-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan een Hogere Hotelschool, kan dat in veel gevallen in een verkort traject.
Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2021 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2021-2022 is het lesgeld vastgesteld op € 1.216,-.
Geen schoolkosten
Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden. Dat geldt ook voor excursies. Alleen zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding, zijn van de regeling uitgezonderd en moeten dus wel aan school betaald worden.
Studentenreisproduct
Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.
Minderjarige mbo-studenten
Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.
Deze opleiding bieden we aan in Tilburg, Eindhoven en Breda.
Heb je nog vragen? Stel ze aan:
Toelichting
De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.