Gastronoom/Sommelier BBL
crebonummer 25169, leren en werken (BBL), niveau 4, 2 jaar
Weet jij welke wijn perfect past bij dat mooie visgerecht? Heb jij zo je eigen ideeën over de inrichting van die ene sterrenzaak? En vind je het daarnaast superleuk om leiding te geven? Dan is de opleiding tot gastronoom/sommelier iets voor jou. Je leert jezelf goed te verplaatsen in je gasten en hun wensen werkelijkheid te maken. Ook bouw je wijn- en gerechtenkennis op om zo goed advies te kunnen geven aan restaurantbezoekers.
- Vaktheorie restaurant
- Praktijk restaurant
- Rekenen
- Nederlands
- Engels
- Duits
Keuzedelen:
- ondernemend gedrag
- voorbereiden hbo
- praktijkopleider
- diploma Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Dit diploma geeft je onder meer toegang tot de Lerarenopleiding (HTV).
BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2021 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 253,- per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 612,-. Deze bedragen int de school voor het Ministerie van OCW.
Geen schoolkosten
Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden. Dat geldt ook voor excursies. Alleen zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding, zijn van de regeling uitgezonderd en moeten dus wel aan school betaald worden.
Toelichting
De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.