Verkoper BBL
crebonummer 25167, leren en werken (BBL), niveau 2, 2 jaar
Verkopen zit in je bloed. Of het nou gaat om trendy sneakers, advies geven over kleding of helpen bij de aankoop van een nieuwe laptop; jij vindt het leuk om klanten te helpen. En is het even wat rustiger in de winkel? Dan ga je aan de slag met een nieuwe productpresentatie.
Bij deze BBL-opleiding ga je een dag per week naar school om vooral theorielessen te volgen. Andere kennis en vaardigheden doe je op in je leerbedrijf.
Op maandag of dinsdag ga je naar school waar je lessen krijgt op het gebied van kassa, verkoop en goederenverwerking.
Je mag met deze opleiding starten als je:
- een vmbo-diploma of een entreediploma hebt behaald;
- minimaal 18 jaar bent;
- een arbeidsovereenkomst hebt van minimaal 20 uur in de week bij een erkend leerbedrijf.
Een test en een intakegesprek maken deel uit van de toelatingsprocedure.
Met dit diploma kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding zoals de opleiding Verkoopspecialist.
BBL-studenten krijgen als zij op 1 augustus 2021 achttien jaar of ouder zijn van school een factuur voor het te betalen cursusgeld. Voor niveau 1 en 2 bedraagt het cursusgeld € 253,- per cursusjaar, voor niveau 3 en 4 is het cursusgeld € 612,-. Deze bedragen int de school voor het Ministerie van OCW.
Geen schoolkosten
Als student van De Rooi Pannen hoef je behalve het les-/cursusgeld, niets te betalen aan onze school. Dat betekent dat al je boeken en overige leermiddelen door ons betaald worden. Dat geldt ook voor excursies. Alleen zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding, zijn van de regeling uitgezonderd en moeten dus wel aan school betaald worden.
Toelichting
De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.