Leren in de praktijk

Praktijk op school
Je eigen winkel runnen, zorgen voor de inkoop, de administratie, de voorraad, personeel inplannen, acties bedenken, inspelen op onverwachte situaties, omgaan met tegenslag en stress, flexibel zijn etc. Allemaal zaken waar een zelfstandig ondernemer of manager mee te maken krijgt en die je niet uit een boekje kunt leren. In ons eigen winkelcentrum De Rooi Pannen krijg je de kans deze ondernemersvaardigheden onder de knie te krijgen. Daarnaast doe je ervaring op over het onderhouden van een webwinkel. 

Stage
Je leert vooral door te doen. De Rooi Pannen heeft een goede naam in de omgeving en veel contacten met bedrijven in en rond Tilburg. De bedrijven zijn door de overheid benoemd als ‘erkend leerbedrijf’. Dat houdt in dat ze veel aandacht en begeleiding geven aan leerlingen tijdens de stage. Maar ook een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. 

Je wordt ingepland zoals dat in de branche gebruikelijk is. De lestijden van school spelen daarbij geen rol. Het kan dus zijn dat je ook ’s avonds en in het weekend werkt. Wat betreft presentatie en uiterlijke verzorging pas je je natuurlijk ook aan de eisen van de bedrijven aan. Op deze manier maak je echt kennis met de praktijk.