Doorstroomtraject Tourism Management

Binnen het mbo-hbo-doorstroomtraject Tourism Management investeer je de eerste twee jaar in vakkennis en praktijkervaring in een gestructureerde leeromgeving op De Rooi Pannen. Daarna stroom je door naar het hbo en kun je de laatste drie jaar floreren bij BUas Tourism Management (Nederlandstalig of Engelstalig). Je behaalt twee diploma’s in vijf jaar: je mbo-diploma Leidinggevende travel & hospitality en je hbo-bachelor degree in Tourism Management. 


Wat leer je?
In de twee jaar die je bij De Rooi Pannen studeert, word je klaargestoomd om in te stromen in het tweede leerjaar van de opleiding Tourism Management van BUas. Je krijgt de driejarige mbo-opleiding Leidinggevende travel & hospitality (niveau 4) in twee jaar aangeboden en daarnaast ook diverse vakken van het propedeusejaar van BUas. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en praktijkervaring.

Wat doe je?
Je wordt ondergedompeld in de travel- en hospitalitybranche in Nederland en daarbuiten. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen en verkopen van reizen, gaat aan de slag met het bedenken van dagtripjes en rondleidingen en gaat deze ideeën ook uitvoeren. In het laatste deel van het eerste leerjaar loop je 20 weken stage. In het voorlaatste semester van de opleiding krijg je één dag in de week les op BUas. Verder neem je deel aan gastlessen, bedrijfsbezoeken en werkveldoriëntatie.

Jouw interesses
Je bent flexibel, enthousiast en sociaal. Toerisme draait om mensen, gastvrijheid en beleving. Maar het vergt ook zakelijk inzicht, creativiteit en organisatietalent. In het weekend of ’s avonds werken vind je geen probleem.

De voordelen van een mbo-hbo-doorstroomtraject nog even op een rij:

  • Mbo-curriculum afgestemd op hbo;
  • Nauwe samenwerking hbo-instelling en De Rooi Pannen;
  • Twee diploma’s in vijf jaar;
  • Professionele en persoonlijke ontwikkeling in een gestructureerde leeromgeving;
  • Geleidelijk wennen aan Engelstalig onderwijs;
  • Soepele overgang van mbo naar hbo;
  • Havo-gediplomeerden kunnen instromen ongeacht hun uitstroomprofiel;
  • Eerste twee jaar studieboeken en excursies gratis;
  • Vijf jaar studeren, slechts drie jaar lenen.

Aanmelden
Aanmelden voor een mbo-hbo-doorstroomtraject doe je niet rechtstreeks; je meldt je aan voor de mbo-opleiding bij De Rooi Pannen, die onderdeel uitmaakt van het vijfjarige traject. In dit geval meld je je via dit aanmeldformulier aan voor de opleiding Leidinggevende travel & hospitality. Let op: kies bij 'locatie' voor Breda. Aan het einde van stap 1 kun je aanvinken dat je interesse hebt in een maatwerktraject. 

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met:

Frank Tiggelman, decaan van De Rooi Pannen Breda,
Tel.: 076 - 500 1900 of per e-mail: f.tiggelman@derooipannen.nl.