Doorstroomtraject Hotel Management

Binnen het mbo-hbo-doorstroomtraject Hotel Management investeer je de eerste twee jaar in vakkennis en praktijkervaring in een gestructureerde leeromgeving op De Rooi Pannen. Daarna stroom je in in het tweede leerjaar van de opleiding International Hotelmanagement van Breda University of Applied Sciences (BUas). Je behaalt daarmee twee diploma’s in vijf jaar: je mbo-diploma Horecaondernemer/-manager (niveau 4) en je hbo-bachelor degree in Hotel Management.


Wat leer je?

In de twee jaar dat je bij De Rooi Pannen studeert, word je klaargestoomd voor de horeca. Je krijgt de vierjarige opleiding Horecaondernemer/-manager (niveau 4) in twee jaar aangeboden. Aan bod komen onder andere: meewerken in spijs- en drankverstrekkende bedrijven, meewerken in logiesverstrekkende bedrijven, ondernemen en leidinggeven. Er is volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en praktijkervaring.

Wat doe je?
Je wordt ondergedompeld in de horecabranche, gaat aan de slag met het maken van een ondernemingsplan en loopt stage in ons eigen onderwijshotel en in het bedrijfsleven. In het eerste deel van het tweede leerjaar ga je onder meer samen in een team van studenten een horecaconcept ontwikkelen en uitvoeren en je ondernemingsplan schrijven en pitchen. In het tweede deel van dat leerjaar ga je stagelopen in een horecabedrijf in binnen- of buitenland.

Jouw interesses
Je houdt van 
mensen om je heen, voedsel, dranken, gastvrijheid, gezelligheid en samenwerken. Je bent flexibel, creatief en sociaal en wilt dit zo goed mogelijk inzetten om jouw gasten een aangename tijd te geven. Je maakt iedereen enthousiast met jouw originele ideeën. 
 

De voordelen van een mbo-hbo-doorstroomtraject nog even op een rij:

  • Mbo-curriculum afgestemd op hbo;
  • Nauwe samenwerking hbo-instelling en De Rooi Pannen;
  • Twee diploma’s in vijf jaar;
  • Professionele en persoonlijke ontwikkeling in een gestructureerde leeromgeving;
  • Geleidelijk wennen aan Engelstalig onderwijs;
  • Soepele overgang van mbo naar hbo;
  • Havo-gediplomeerden kunnen instromen ongeacht hun uitstroomprofiel;
  • Eerste twee jaar studieboeken en excursies gratis;
  • Vijf jaar studeren, slechts drie jaar lenen.

Aanmelden
Aanmelden voor een mbo-hbo-doorstroomtraject doe je niet rechtstreeks; je meldt je aan voor de mbo-opleiding bij De Rooi Pannen, die onderdeel uitmaakt van het vijfjarige traject. In dit geval meld je je via dit aanmeldformulier aan voor de opleiding Horecaondernemer/-manager. Let op: kies bij 'locatie' voor Tilburg of Breda. Aan het einde van stap 1 kun je aanvinken dat je interesse hebt in een maatwerktraject. 

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met: