Doorstroomtraject Creative Business

Binnen het mbo-hbo-doorstroomtraject Creative Business investeer je de eerste twee jaar in vakkennis en praktijkervaring in een gestructureerde leeromgeving op De Rooi Pannen. Daarna stroom je door naar het hbo en kun je de laatste drie jaar floreren bij de BUas Creative Business. Je behaalt daarmee twee diploma’s in vijf jaar: je mbo-diploma Medewerker marketing en communicatie (niveau 4) en je hbo-bachelor degree in Creative Business.

Wat leer je?
In de twee jaar die je bij De Rooi Pannen studeert word je klaargestoomd voor de mediabranche en het hbo. Je krijgt de driejarige mbo-opleiding Medewerker marketing & communicatie in twee jaar aangeboden. Daarnaast krijg je ook vakken van het propedeusejaar van de BUas, zoals het maken van een kinderboek en het bedenken en produceren van een korte film.

Wat doe je?
Je verdiept je in het medialandschap in Nederland maar ook daarbuiten. Je gaat onderzoek doen, mediaconcepten bedenken, in de markt zetten en produceren. Natuurlijk is hier het creëren van content van groot belang. 

Jouw interesses
Je houdt van media; tv, radio, apps, websites, social media, games, etc. en wilt dat allemaal zo goed mogelijk inzetten om jouw doelgroep te bereiken. Je bent visueel sterk en houdt van content creëren. Interesse in (Adobe) softwarepakketten en outside- the-box denken is een pre.

De voordelen van een mbo-hbo-doorstroomtraject nog even op een rij:

  • Mbo-curriculum afgestemd op hbo;
  • Nauwe samenwerking hbo-instelling en De Rooi Pannen;
  • Twee diploma’s in vijf jaar;
  • Professionele en persoonlijke ontwikkeling in een gestructureerde leeromgeving;
  • Geleidelijk wennen aan Engelstalig onderwijs;
  • Soepele overgang van mbo naar hbo;
  • Havo-gediplomeerden kunnen instromen ongeacht hun uitstroomprofiel;
  • Eerste twee jaar studieboeken en excursies gratis;
  • Vijf jaar studeren, slechts drie jaar lenen.

Aanmelden
Aanmelden voor een mbo-hbo-doorstroomtraject doe je niet rechtstreeks; je meldt je aan voor de mbo-opleiding bij De Rooi Pannen, die onderdeel uitmaakt van het vijfjarige traject. In dit geval meld je je via dit aanmeldformulier aan voor de opleiding Medewerker marketing & communicatieLet op: kies bij 'locatie' voor Tilburg. Aan het einde van stap 1 kun je aanvinken dat je interesse hebt in een maatwerktraject. 

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Twan van Laarhoven: tel. 06 – 51 50 82 46 of per e-mail: t.v.laarhoven@derooipannen.nl.