Maatwerktrajecten voor havisten

Zit je nu op de havo en vind je het best pittig? Of denk je dat de overstap van havo naar hbo te groot is? Lees snel verder welke mbo-mogelijkheden De Rooi Pannen jou als havist, met of zonder diploma biedt!


HAVODIPLOMA BEHAALD: MBO-HBO-DOORSTROOMTRAJECTEN
 

Heb jij een havodiploma op zak maar twijfel je over een directe overstap naar het hbo? Dan hebben wij een oplossing voor je: een mbo-hbo-doorstroomtraject! In vijf jaar kun je zowel een mbo niveau 4- als een hbo-diploma halen.

De Rooi Pannen werkt binnen die trajecten samen met Breda University of Applied Sciences (BUas). De eerste twee jaar volg je een versnelde mbo niveau 4-opleiding bij De Rooi Pannen. In deze twee jaar doorloop je ook projecten van BUas, loop je een korte stage en studeer je een dag in de week op de toekomstige hbo-instelling. Na het behalen van je mbo-diploma, stroom je in klas 2 in en rond je in drie jaar je hbo-opleiding bij BUas af.

Onze huidige mbo-hbo-doorstroomtrajectstudenten Roel, Casper, Julia en Minou delen hun ervaringen in onderstaande video.


Welke mbo-hbo-doorstroomtrajecten zijn er?

De Rooi Pannen biedt in samenwerking met BUas de volgende mbo-hbo-doorstroomtrajecten aan: 

GEEN HAVODIPLOMA? EEN OVERSTAP NAAR HET MBO IS ZO GEK NOG NIET! 

Zit jij nu op de havo maar twijfel je of dit wel het juiste opleidingsniveau is voor jou? Vind jij het niveau op de havo best pittig, weet je niet goed of je je diploma wel gaat halen of maak je je zorgen dat de overstap naar het hbo straks groot is? In al die gevallen is een overstap naar het mbo voor jou misschien helemaal zo gek nog niet.

Op het mbo kun je toewerken naar het niveau van het hbo, terwijl je ook nog eens flink wat praktijkervaring opbouwt. Op die manier ben je sowieso beter voorbereid op een toekomstige baan binnen jouw vakgebied. We zetten de mogelijkheden voor havisten zonder diploma even voor je op een rijtje.


Tussentijds havo-instroomtraject in Eindhoven

Bij De Rooi Pannen in Eindhoven hebben havisten in het schooljaar 2021-2022 de mogelijkheid om tussentijds in te stromen. Dit houdt in dat je nu al over kunt stappen van de havo naar ons mbo en al vóór 1 februari 2022 bij ons in leerjaar 1 start. Lees hier meer over hoe dit traject precies werkt.


Andere mogelijkheden

Behalve het tussentijdse havo-instroomtraject in Eindhoven biedt een aantal van onze mbo-afdelingen havisten zonder diploma ook nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld met een overgangsbewijs van havo 4 naar 5 (of soms een overgangsbewijs van 3 naar 4). Het geldt voor afdelingen op het gebied van handel & ondernemen, horeca, marketing & evenementen en toerisme & recreatie. Het gaat in de meeste gevallen om een verkort mbo-traject.