Mbo Horeca Eindhoven
Op onze afdeling Mbo Horeca Eindhoven zijn het de studenten die het hotel, de restaurants en de conferentiezalen runnen. Onder begeleiding van deskundige instructeurs en docenten maak je dus al tijdens je opleiding kennis met de echte praktijk. De theorielessen zijn in hetzelfde gebouw aan de Kaakstraat.
Langskomen bij de afdeling Mbo horeca van De Rooi Pannen in Eindhoven?
We hebben een speciaal informatiearrangement voor studenten en hun ouders die nog vragen hebben over een mbo-opleiding in de horeca: 'Weet en Eet infodag'. Deze infodag is bedoeld voor studenten en hun ouders die nog specifieke vragen hebben over de opleiding of twijfelen over de te maken keuze om te gaan werken in de horeca. De rondleiding en de presentatie zijn gelijk aan die van de open dag/infodag. Via dit formulier kun je je aanmelden.
Benieuwd hoe onze afdeling Mbo Horeca eruitziet?
Heb je vragen voor ons? Stel ze via WhatsApp! We sturen je zo snel mogelijk een berichtje terug.
WhatsApp-nummer: 0627283683
Dit telefoonnummer is alleen voor WhatsApp.
Zit je met vragen? Stel je vraag dan telefonisch of per mail. Je kunt ook via de mail of telefonisch een afspraak met ons maken.
Mbo Horeca Eindhoven
Tel: 040 - 500 1200
info.horeca.eindhoven@derooipannen.nl
Kaakstraat 1
5623 AD Eindhoven
Meer weten over onze opleidingen?
- Horeca-assistent (entreeopleiding, niveau 1)
- Kok (niveau 2)
- Kok (BBL, niveau 2)
- Zelfstandig werkend kok (niveau 3)
- Zelfstandig werkend kok BBL (regulier)
- Zelfstandig werkend kok BBL (praktijk)
- Gespecialiseerd kok (niveau 4)
- Gastheer/gastvrouw (niveau 2)
- Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (niveau 3)
- Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw BBL (niveau 3)
- Horecaondernemer/-manager (niveau 4)
In deze voorlichtingen vertellen we je meer over onze afdeling.
Voorlichting Horecaondernemer/-manager
Voorlichting koksopleidingen
Voorlichting gastvrijheid
Wat is horeca?
Wist je dat horeca een afkorting is van hotel, restaurant en café? De horeca is een dynamische en trendgevoelige bedrijfstak, waarin gastvrijheid centraal staat. En de wereld van hotels, restaurants en cafés is natuurlijk heel divers.
Wat heb je nodig om in de horeca te werken?
Wat je nodig hebt om in de horeca te werken… Als jij oog hebt voor detail en je graag gasten tot in de puntjes verzorgt, dan is de horeca echt iets voor jou.
Hoe zit het met het motto van De Rooi Pannen?
Ons motto is 'Zo echt kan leren zijn'. We hebben instructielokalen voor bediening, keuken en patisserie. Ook hebben we 2 onderwijsrestaurants, een hotel met 18 kamers en conferentiezalen. Echt alle faciliteiten zijn in huis om jou in de praktijk op te leiden. Op deze manier kunnen we je goed voorbereiden op werken in het bedrijfsleven. Echter dan dit wordt leren niet.
Welke opleidingen bieden jullie aan?
Wij bieden opleidingen aan die passen bij alle horeca-ambities. Of je nu wilt werken als gastheer/gastvrouw in een restaurant, als manager in een nationaal of internationaal horecabedrijf of liever als kok in de keuken om de mooiste gerechten te bereiden.
Waar ligt jullie focus?
Bij al onze opleidingen ligt de focus ligt op het ontwikkelen van talenten en het stimuleren van creativiteit. Natuurlijk voor het beroep waarvoor je opgeleid wordt.
Hoe doen jullie dat dan?
Vanaf dag 1 staat iedere student in de praktijk, waar je niet alleen leert van docenten, maar ook van medestudenten. Naast het leren op school, zijn ook stages een belangrijk onderdeel van de opleiding. Wij kijken wat er in het bedrijfsleven actueel is, zoeken naar trends in overnachten, eten en drinken en stemmen daar onze lessen op af. Studenten werken in de keuken met verse producten, en mogen bijvoorbeeld zelf de menukaarten ontwikkelen. In de bediening zorgen ze dat hier passende dranken zoals wijnen en cocktails bij uitgezocht worden. De hotelkamers zijn ingericht zoals de grote hotelketens kamers inrichten en studenten mogen tijdens hun lessen evenementen verzinnen, uitwerken en organiseren op school. Echt al het onderwijs is dus heel erg praktijkgericht.
Wat vinden wij belangrijk?
Bij ons staat de student centraal, dat is het belangrijkste. Voor het leren bieden we een veilige omgeving, waar we je stimuleren het beste uit jezelf te halen. Ook besteden we veel aandacht aan samenwerking met ouders/verzorgers en met begeleiders in de BPV-bedrijven. Dit om iedere student goed te kunnen begeleiden tijdens de schoolperiode.
Wat maakt leren leuk?
Leren mag ook best leuk zijn! Naast excursies organiseren wij allerlei workshops en gastlessen voor de studenten. Bekende chefs geven maar al te graag hun enthousiasme door aan studenten. Maar ook gastlessen van barista’s, sommeliers en managers van verschillende grote horecabedrijven maken de opleidingen voor studenten een stuk interessanter. De foto's van deze activiteiten plaatsen we op onze Facebook-pagina!