Mbo Horeca Breda
Onze afdeling Mbo Horeca Breda bevindt zich sinds enige tijd op een prachtige nieuwe plek: de voormalige Seeligkazerne. Deze is omgebouwd tot een eigentijdse onderwijslocatie waar hospitality en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. De unieke praktijkfaciliteiten in het Groot Arsenaal worden gerund door onze studenten. Onder deskundige begeleiding ga je aan de slag in het sfeervolle hotel, de fraai ingerichte restaurants, de keuken en de multifunctionele conferentiezalen.
Met jouw studiekeuze van vandaag bepaal je hoe jouw toekomst eruitziet. Maak daarom de juiste keuze voor jou, juist nu. Ook nu is een opleiding van Mbo Horeca een goed idee.
Baangarantie
Hoewel de lockdowns wereldwijd restaurants en hotels aardig stil hebben gelegd, wordt er nu meer dan ooit thuis bezorgd. Een aantal bezorg- en afhaalservices draaien op topcapaciteit. Mensen blijven geld uitgeven om lekker te kunnen eten of een andere mooie (smaak)ervaring op te doen. De vraag naar vakmensen in de horeca zal dus ook weer toenemen als alles weer ‘normaal’ is.
Praktijk op school
Ondanks dat de horeca op dit moment op minimale kracht draait, hebben we binnen onze school meer dan voldoende gelegenheid om te oefenen. Alle onze praktijkruimtes (keukens, restaurants en hotel) zijn heel geschikt om allerlei praktische situaties na te bootsen en zo ‘bij de les’ te blijven.
Skills voor de toekomst
Als horecastudent leer je allerlei vaardigheden waar je de rest van je leven nog wat aan hebt. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: het leren werken onder drukke omstandigheden, direct oplossen van problemen, flexibel kunnen zijn en het omgaan met gasten uit allerlei culturen. Kortom: al blijf je niet lang in de horeca werken, je hebt er altijd wat aan!
Doorstromen
Door het diverse en brede vakkenpakket zijn onze opleidingen geschikt om door te stromen naar een volgend mbo-niveau. We bieden een doorlopende leerlijn van niveau 1 tot 4. Populair is de doorstroom naar de Hogere Hotelschool, maar na je niveau 4-opleiding kun je ook verder leren bij andere hbo-instellingen.
Een andere wereld
De toekomst lijkt nu misschien onzeker, maar tegen de tijd dat jij je papiertje op zak hebt, ziet de wereld er weer heel anders uit. Er blijft altijd behoefte aan mensen die gasten voorzien van eten, drinken en overnachtingen in een gastvrije setting. Met een afgeronde opleiding in de horeca heb je altijd zicht op werk in binnen- of buitenland. Kies daarom juist nu voor een opleiding die écht bij jou past!
We proberen je zo goed mogelijk online voorlichting te geven over alle verschillende opleidingen die we op de afdeling Mbo Horeca aanbieden, maar soms is het fijn om te zien waar je volgend jaar misschien terecht komt. Om zelf eens door zo’n keuken of restaurant te lopen en te kijken waar onze studenten pauzeren tussen de lessen.
Goed nieuws: dat kan! Op 13 en 15 april organiseren we inloopavonden. Na ontvangst in ons onderwijshotel waar je koffie/thee krijgt aangeboden, krijg je een rondleiding. Je krijgt een kijkje in de keuken van al onze praktijkfaciliteiten en het onderwijsgebouw. Aansluitend is er gelegenheid om je vragen te stellen aan een van onze docenten, decanen of adjunct-directeuren over specifieke mogelijkheden van onze opleidingen.
Natuurlijk moeten we in deze tijd met veel zaken rekening houden. Jouw en onze gezondheid is daarbij het belangrijkst. We verwelkomen je dus graag, maar met een beperkt aantal mensen tegelijk en volgens een vast programma.
Dat betekent dat:
- je de datum en tijd dat je langs wil komen, moet reserveren;
- je langs mag komen met maximaal één ouder/verzorger;
- je je moet houden aan de RIVM-richtlijnen. We houden dus 1,5 meter afstand, dragen een mondkapje en bij klachten blijf je thuis.
Reserveer je plekje hier:
Bekijk het filmpje hieronder en verken samen met de De Rooi Pannen-reporters onze afdeling.
(Bijna) alles wat je wil weten over Mbo Horeca Breda
Onze decaan geeft je een rondleiding langs onze lokalen, keukens, restaurants en hotelkamers. Ook praat ze je bij over onze opleidingen.
Digitale voorlichting algemeen
Digitale voorlichting management
Digitale voorlichting bediening
Digitale voorlichting keuken
Maak een 360-gradentour bij Mbo Horeca! Klik op het icoontje met de pijl linksonder om de tour fullscreen te bekijken.
Benieuwd hoe onze afdeling Mbo Horeca eruitziet?
Langskomen bij de afdeling Mbo horeca van De Rooi Pannen in Breda?
De afdeling biedt verschillende kennismakingsmomenten aan. Wil je kennismaken met de niveau 2- en 3-opleidingen Kok/Zelfstandig werkend kok en Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw of de niveau 4-opleidingen Horecaondernemer/-manager en Manager party-, event- en businesscatering in Breda?
Schrijf je dan in via de kennismakingspagina.
Heb je vragen voor ons? Stel ze via WhatsApp! We sturen je zo snel mogelijk een berichtje terug.
WhatsApp-nummer: 0627283505
Dit telefoonnummer is alleen voor WhatsApp.
Zit je met vragen? Stel je vraag dan telefonisch of per mail. Je kunt ook via de mail of telefonisch een afspraak met ons maken.
Mbo Horeca Breda
Tel: 076 - 500 1800
info.horeca.breda@derooipannen.nl
Fellenoordstraat 93
4811 TH Breda
- Horeca-assistent (entreeopleiding, niveau 1)
- Kok (niveau 2)
- Kok (niveau 2, BBL)
- Zelfstandig werkend kok (niveau 3 BOL/BBL)
- Gespecialiseerd kok (BBL, niveau 4)
- Gastheer/gastvrouw (niveau 2)
- Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (niveau 3, BOL)
- Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (niveau 3, BLL)
- Zelfstandig werkend Gasteer/gastvrouw (BBL, niv 3)
- Manager Party-, event- en businesscatering (niveau 4)
- Horecaondernemer/-manager (niveau 4)
- Horecaondernemer/-manager (verrijkingstraject, niveau 4)
Meer weten? Check onze kanalen: