Koken voor beginners

De cursus koken voor beginners is bestemd voor degenen die de grondbeginselen van het koken onder de knie willen krijgen om voor zichzelf of enkele gasten een kwalitatieve maaltijd op tafel te kunnen zetten. Per lesavond wordt een onderwerp behandeld zodat alles duidelijk en overzichtelijk blijft. Naar aanleiding van dit onderwerp worden diverse variaties gemaakt. De door u bereide gerechten mag u mee naar huis nemen. 

Aan de hand van de in deze cursus aangeleerde technieken zijn de kennis en vaardigheden verder uit te breiden door zelf in de keuken te experimenteren of door middel van het volgen van een vervolgcursus, zoals de internationale keuken, de oriëntaalse keuken of de Italiaanse keuken. Messen worden tijdens de lessen ter beschikking gesteld. 

Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • trekken van bouillons;
  • maken van gebonden soepen;
  • aardappelgarnituren;
  • groentebereidingen; 
  • vlees- en sausbereiding; 
  • vis- en gevogeltebereiding; 
  • pasta’s en rijstgerechten; 
  • nagerechten.

Kookcursus planning