Workshop lekker en gezond koken na maagverkleinende operatie

Heb jij een maagverkleinende operatie ondergaan in het Catharina Ziekenhuis en kun je wel wat kookinspiratie gebruiken? De Rooi Pannen organiseert samen met het Catharina Ziekenhuis workshops, waarbij je drie avonden lekker én gezond leert koken. Iedere avond start met een presentatie en demonstratie, maar natuurlijk ga je zelf ook aan de slag met de ingrediënten in onze keuken. De inhoud van de drie avonden is als volgt:

1e avond: De basis
Deze avond staat experimenteren met smaken en ingrediënten centraal. Hierbij houden we rekening met hoeveelheden, voedingswaarden en voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook geven we aandacht aan de presentatie van gerechten.

2e avond: Healthy hapjes en snacks
Welke gezonde alternatieven kun je eten tijdens een verjaardag of een feestje en hoe kun je met gezonde ingrediënten gasten laten genieten van zelfgemaakte hapjes en snacks? Tijdens deze avond bereiden we verschillende hapjes en snacks die geschikt zijn voor na een maagverkleining.

3e avond: Spice it up
Kruiden en specerijen kunnen een gerecht maken of breken. Deze avond word je geïnspireerd te experimenteren met smaak en zo te ontdekken wat jij lekker vindt. De focus ligt op het gebruik van kruiden en specerijen in combinatie met gezonde ingrediënten.

Workshop planning