Sociale hygiëne

Altijd al een eigen horecabedrijf willen beginnen? Haal dan eerst uw verklaring Sociale Hygiëne en koop daarna het pand en de inboedel. Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Wanneer u in uw zaak alcoholhoudende dranken wilt schenken moet u over een drank- en horecavergunning beschikken. Om deze aan te vragen moet u aan diverse verplichtingen voldoen. Een van deze verplichtingen is dat u over een verklaring Sociale Hygiëne moet beschikken. Goed gastheerschap kan namelijk niet langer zonder kennis van en inzicht in maatschappelijke risico’s. Daarom wil de overheid dat ondernemers in de horeca voldoende bagage in huis hebben om de gang van zaken in horecabedrijven in goede banen te leiden. Op deze manier kunnen zij op een juiste wijze reageren op dronkenschap, agressie, seksuele intimidatie, overmatig gokken en druggebruik in de zaak.

In slechts één dag wordt u voorbereid op het examen dat aansluitend op de cursusdag wordt afgenomen door de SVH. Ongeveer vier weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u het lesmateriaal ter voorbereiding op de cursusdag en het examen. Inschrijven is mogelijk tot vier weken voor de lesdatum.

Een aantal diploma’s geeft recht op de SVH verklaring Sociale Hygiëne. Informatie over vrijstellingen kunt u opvragen bij de SVH via telefoonnummer 088 – 050 15 00.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • ondernemerschap;
  • alcoholmisbruik, druggebruik en problematisch gokgedrag;
  • sociaalhygiënisch beleid;
  • sociale vaardigheden;
  • inrichtingseisen en voorzieningen bij horecaondernemingen.

Opleiding planning