Workshop Groenten van het seizoen

Wat kan je doen met groenten van het seizoen? Een maaltijd zonder groenten is nauwelijks denkbaar. Groenten hebben een hoge voedingswaarde en geven kleur, geur en smaak aan maaltijden. Door verschillende vormen van teelt zijn veel soorten groenten vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Bij deze workshop gaan we ons bezig houden met groenten die volop verkrijgbaar zijn tijdens het seizoen wat op dat moment van toepassing is. Er worden ook niet alledaagse groenten behandeld. De kookworkshop wordt gegeven in een professionele keuken door een docent die graag zijn kennis met u deelt. De door u bereide gerechten neemt u mee naar huis. Messen worden tijdens de workshop ter beschikking gesteld. 

Winter
Bietsoorten, winterpeensoorten, pastinaak, bloemkool en diverse koolsoorten.

Lente
Asperges, voorjaarsgroenten klein en vers, diverse soorten bladgroenten en peulvruchten zoals lamsoren, postelein, tuinbonen en peultjes.

Zomer
Frisse en zonnige variaties van zomerse groenten, heerlijke salades van koolgewassen of peulvruchten. Vruchtgroenten die uitstekend passen bij een barbecue of gezellig zomeravonddiner.

Herfst
Kleurrijke gerechten op basis van herfstgroenten zoals pompoen, paddenstoelen, kastanjes en diverse knol,- en wortelgewassen.

Workshop planning