Opleiding Horecamanagement

Komt u uit het horecavak en wilt u zich verder ontwikkelen op het gebied van management gerelateerde zaken of ambieert u een leidinggevende functie? Dan sluit de cursus Horecamanagement op uw wensen aan. Doel van de cursus is de deelnemers bekend te maken met het managen van een afdeling of organisatie, waarbij begrippen als winstgevendheid en continuïteit centraal staan. De deelnemers worden nauw betrokken bij de behandeling van de lesstof. Hun praktijkervaring en voorbeelden uit het werkveld zijn onmisbaar.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • logistiek management: routing, inkoopplanning, ontvangst, opslag en beheer van goederen;
  • bedrijfseconomie & calculatie: bedrijfsanalyse, kostprijzen en verkoopprijzen bepalen, analyseren van financiële bedrijfsgegevens;
  • marketing & communicatie: marketingcyclus, verkoopanalyse, assortimentsanalyse, communicatie;
  • personeelsmanagement: organisatiemanagement, werving en selectie van personeel, personeel begeleiden, beoordelen en motiveren, CAO;
  • algemeen operationeel management: leidinggeven op de werkvloer en omgaan met regelgeving. Richtlijnen vertalen naar dagelijkse werkzaamheden.

Opleiding planning