Kaderberoepsgerichte leerweg Horeca-Recreatie

4 jaar

Je maakt kennis met horeca, bakkerij en recreatie. Onderwerpen als hygiŽne, veiligheid, gezonde voeding, diverse kook- en baktechnieken, serveren en het ontvangen van gasten tijdens hun vakantieverblijf komen aan bod. Kies je hiervoor, dan leer je veel vanuit de echte praktijk. We hebben immers eigen keukens, een eigen restaurant, een eigen brasserie en een eigen winkel.

Wat je na onze opleiding ook gaat doen; je leert bij ons hoe je gastvrij met mensen omgaat. En dat is altijd nuttig. Wij werken samen met onze afdelingen MBO Horeca en MBO Toerisme/Recreatie.

Leerjaar 1 en 2 vormen samen de brugperiode, waarna je onder meer kunt kiezen voor deze opleiding.
De Basisberoepsgerichte leerweg kan ook gevolgd worden met leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

BPV (stage)

Je doet praktijkervaring op tijdens stages: in leerjaar 3 (een week) en in leerjaar 4 (een dag in de week, naast een aantal aparte stageweken). Daarnaast kun je op school ervaring opdoen in onze keuken, onderwijsrestaurant Le Petit, onderwijsbrasserie De Gezel en in de keuken van onderwijswinkel Happetit.

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar 3- of 4-jarige opleidingen in het MBO.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Kaderberoepsgerichte leerweg Horeca-Recreatie
Lex Smeulders
Kaderberoepsgerichte leerweg Horeca-Recreatie


Bij Lex Smeulders stroomt het horecabloed door de aderen: “Mijn moeder is kok en mijn vader heeft een evenementenbureau. En er zit nog veel meer horeca in de familie. Later wil ik een eigen hotel, daarom ga ik hierna ook MBO Horeca doen, richting Horecaondernemer. Ik zit nu in leerjaar 3 van de Kaderberoepsgerichte leerweg. Ik had zelfs een MAVO-advies, maar ik zit zo meer op m’n plek. Ik ben nu lekker bezig met wat ik leuk vind en ik bereik zo mijn doelen ook wel!”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo