Basisberoepsgerichte leerweg Horeca-Recreatie

4 jaar

Je maakt kennis met horeca, bakkerij en recreatie. Onderwerpen als hygiŽne, veiligheid, gezonde voeding, diverse kook- en baktechnieken, serveren en het ontvangen van gasten tijdens hun vakantieverblijf komen aan bod. Kies je hiervoor, dan leer je veel vanuit de echte praktijk. We hebben immers eigen keukens, een eigen restaurant, een eigen brasserie en een eigen winkel.

Wat je na onze opleiding ook gaat doen; je leert bij ons hoe je gastvrij met mensen omgaat. En dat is altijd nuttig.†Wij werken samen met onze afdelingen MBO Horeca en MBO Toerisme/Recreatie.

Leerjaar 1 en 2 vormen samen de brugperiode, waarna je onder meer kunt kiezen voor deze opleiding.
De Basisberoepsgerichte leerweg kan ook gevolgd worden met leerwegondersteunend onderwijs (lwoo).

BPV (stage)

Je doet praktijkervaring op tijdens stages: in leerjaar 3 (een week) en in leerjaar 4 (een vaste dag, naast een aantal aparte stages). Daarnaast kun je op school ervaring opdoen in onze keuken, onderwijsrestaurant Le Petit, onderwijsbrasserie De Gezel en in de keuken van onderwijswinkel Happetit.

Doorstroommogelijkheden

Je kunt doorstromen naar 1- en 2-jarige MBO-opleidingen.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Basisberoepsgerichte leerweg Horeca-Recreatie
Demi van Dijk en Manon de Wilde

Demi wil bakker worden en heeft een duidelijke keuze gemaakt voor Horeca-Recreatie. “Ik vond koken al heel leuk, maar het is heel gaaf dat we nu ook kennis maken met bakken. Thuis bak ik bijvoorbeeld graag taarten!”
Manon vindt het vooral ook heel fijn dat ze lekker bezig kan zijn: “Stilzitten is niets voor mij en ik ben graag bezig met mijn handen.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo