Vakwedstrijden

Wedstrijden

Onze afdeling VMBO Eindhoven neemt deel aan diverse vakwedstrijden:

∑ Nederlandse culinaire vakwedstrijden. Tijdens deze regionale wedstrijd koken en serveren VMBO-leerlingen en is een koppelwedstrijd voor VMBO- en MBO-leerlingen.
∑ Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Naast professionele bakkers en slagers kunnen ook thuisbakkers en leerlingen meedoen.
∑ De Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de Bakkerij organiseert ieder jaar het NK voor VMBO-leerlingen. Tijdens deze wedstrijd zijn er 3 verschillende klassen: broodbakken, banketbakken en brood-en banketbakken.
/upload/Infogids_201516/vmbo_eindhoven/recensies/Renske3.jpg
Renske Spierings, Stef Verhoeven en Chayenne Knippenberg

Renske: “Wij hebben meegedaan aan de Culinaire Vakwedstrijden. Als kook-en serveergroep hebben we 6 keer geoefend. We wisten niet wat voor de wedstrijd het menu zou zijn en we hebben elke keer geoefend met verschillende black boxen met iedere keer verschillende ingrediŽnten. De avond voor de wedstrijd kregen we pas te horen wat het menu was en hebben we de menukaart gemaakt. Op de dag van de wedstrijd waren we niet echt zenuwachtig en we hebben de dingen gedaan zoals we voorbereid hadden. Na het serveren van het diner moesten we eerst de keuken poetsen en was het wachten op de prijsuitreiking. Eerst werden de prijzen voor het serveren bekendgemaakt en ik had de eerste prijs. Ongelooflijk! Stef en Chayenne behaalden een vierde prijs voor koken. Het was een leuke ervaring met een mooie herinnering en een mooie voorbereiding voor het examen. Na de zomervakantie ga ik beginnen als Zelfstandig werkend gastvrouw bij het MBO van De Rooi Pannen. Stef en Chayenne als Zelfstandig werkend kok niveau 3.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo