Kaderberoepsgerichte leerweg horeca, bakkerij en recreatie

4 jaar

In deze leerweg worden behoorlijke eisen gesteld aan het beheersen van de theorie, maar ook aan het bezitten van vaardigheden. Examenvakken zijn Nederlands, Engels, wiskunde, economie en er is veel aandacht voor praktijkvakken in de richting horeca, bakken en recreatie. Je wordt voorbereid op de 2-, 3- en 4-jarige opleidingen in het MBO.

De opleiding kan ook gevolgd worden met Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO).

(In leerjaar 2 en 3 is geen plaats meer voor de Kaderberoepsgerichte leerweg voor schooljaar 2017-2018.)

BPV (stage)

Je doet praktijkervaring op tijdens de praktijklessen in leerjaar 3 en 4. Deze praktijk is vooral gericht op horeca, bakken en recreatie.

Eisen

De toelating bestaat uit de volgende onderdelen:
• een schriftelijke aanmelding
• advies van de basisschool voor de leerweg
• mogelijk deelname testdag
• gesprek met ouders en leerling

Doorstroommogelijkheden

Met het VMBO-diploma Kaderberoepsgerichte leerweg kun je doorstromen naar 2-, 3- of 4-jarige opleidingen in het MBO.

Locatie(s)

Eindhoven

Heb je nog vragen?

Leerling Kaderberoepsgerichte leerweg horeca, bakkerij en recreatie
Lotte d’Agnolo                               
Kaderberoepsgerichte leerweg

“Ik wilde graag iets praktisch doen en vind het leuk om te koken. Daarom ben ik met mijn ouders naar de informatieavond en naar de open dag van De Rooi Pannen geweest. Bij de open dag kon je zien wat er allemaal gemaakt werd. Van de lessen consumptieve techniek vind ik bakken het leukst, omdat ik het lekker vind en graag met chocolade wil werken. Mijn vader is diabetisch en ik wil graag voor hem een lekkere bonbon zonder suiker maken.

Mijn favoriete vakken zijn consumptieve techniek en gymnastiek. In de praktijklessen hebben we al kruidenboter, koekjes, groentesoep, pastasalade, pepernoten en Zwarte Pietjes van marsepein gemaakt. Het meeste neem ik mee naar huis, omdat ze thuis graag willen zien wat ik maak. Zeker als oma op bezoek komt. Het liefst zou ik later een patisseriewinkel willen hebben. Ik ben echt iemand van de praktijk, maar gelukkig zijn de theorielessen ook niet saai. We hebben leuke en goede docenten, waar ik goed mee op kan schieten, en we hebben een leuke klas.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo