Interne praktijk

Interne praktijk

Kies je voor één van onze VMBO-opleidingen, dan ga je direct aan de slag in de praktijk op school. In Eindhoven kun je ervaring opdoen in de keuken, bakkerij, onderwijswinkel of in het restaurant. Je richt je op de verkoop van producten en het bereiden van onder meer horeca- en bakkerijproducten. In de keuken en het restaurant krijg je les in koken en serveren.
/upload/Praktijkfaciliteit_Eindhoven2.jpg

Jop Bonnier, geboren en getogen in Son en Breugel

“Iedere dag ga ik met de fiets vanuit huis naar het VMBO van De Rooi Pannen in Eindhoven. Ik koos voor de Rooi Pannen omdat ik horeca leuk vind en omdat het volgens anderen een goede school zou zijn. Momenteel volg ik de Kaderberoepsgerichte leerweg en heb samen met klasgenoot Luc stage gelopen in de onderwijswinkel. Dat was heel leuk om te doen, mede omdat ik graag met mensen omga, maar ook omdat het werk zelf heel leuk bleek. De vakkleding moet natuurlijk in orde en schoon zijn. Van de juffrouw van de winkel kregen we eerst uitleg hoe we met de kassa om moesten gaan, welke producten er zijn en wat de verkoopprijs van deze producten is. De winkel gaat om 12.00 uur open en de klanten werden door mij geholpen. Ze kochten desserts, maaltijden, gebak en brood. De klanten namen vaak de tijd voor hun aankopen in de winkel. Op het moment dat de winkel ging sluiten, moesten we alles terug in de koeling zetten, stofzuigen, alle deuren schoonmaken en de vitrine poetsen. Met de onderwijsassistente evalueren we naderhand de stage en vullen het stageformulier in. Ik vond het erg leerzaam en kijk er met een goed gevoel op terug”.

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo