Basisberoepsgerichte leerweg horeca, bakkerij en recreatie

4 jaar

In deze leerweg worden wat lagere eisen gesteld aan de theorievakken en is er veel aandacht voor het beheersen van vaardigheden. Examenvakken zijn Nederlands, Engels, wiskunde, economie en er is veel aandacht voor praktijkvakken in de richtingen horeca, bakken en recreatie. Je wordt voorbereid voor 2-jarige opleidingen in het MBO.

De opleiding kan ook gevolgd worden met Leerwegondersteunend Onderwijs (LWOO).

(In leerjaar 2 en 3 is geen plaats meer in de Basisberoepsgerichte leerweg voor schooljaar 2017-2018.)

BPV (stage)

Je doet praktijkervaring op tijdens de praktijklessen in leerjaar 3 en 4. Deze praktijk is vooral gericht op horeca, bakken en recreatie.

Eisen

De toelating bestaat uit de volgende onderdelen:
• een schriftelijke aanmelding
• advies van de basisschool voor de leerweg
• mogelijk deelname testdag
• gesprek met ouders en leerling

Doorstroommogelijkheden

Met het VMBO-diploma Basisberoepsgerichte leerweg kun je doorstromen naar 1- en 2-jarige MBO-opleidingen.

Locatie(s)

Eindhoven

Heb je nog vragen?

Leerling Basisberoepsgerichte leerweg horeca, bakkerij en recreatie
Mirco Wind                                     
Basisberoepsgerichte leerweg

“Toen ik op basisschool De Toermalijn in Helmond zat, vond ik koken al leuk. De beslissing was dus snel gemaakt. Met mijn ouders heb ik de informatieavond voor groep 7 en 8 bezocht en daarna de open dag. Mijn ouders zijn tijdens de informatieavond veel over de school te weten gekomen. Op de open dag zagen alle lokalen er piekfijn uit en heb ik me meteen aangemeld.

De eerste week van het schooljaar hadden we introductieweek, waarin ik kennismaakte met mijn mentor en klasgenoten en we uitleg kregen over de planagenda en de leerlingenpas. We kregen ook een rondleiding, zodat ik wist waar alle lokalen en de winkel waren. Mijn favoriete vak is consumptieve techniek en kunst en cultuur. Alle theorievakken krijgen we in de leertuin. Hier zitten we met twee klassen bij elkaar met twee docenten en kunnen we werken aan onze weektaak en zelf de vakken plannen.

Ik wil graag kok worden, omdat ik het leuk vind om gerechten te maken en natuurlijk te proeven. We hebben al soep, bavaroise, soesjes, cake en koekjes gemaakt. We krijgen acht lessen consumptieve techniek in de week, waar ik steeds naar uitkijk. Ik haal goede cijfers en hoop op het einde van het schooljaar naar de Kaderberoepsgerichte leerweg te kunnen. Later wil ik in een keuken van een restaurant werken.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo