Stages

De beroepspraktijkvorming (stage) is het gedeelte van de opleiding dat je volgt in het bedrijfsleven. Je vervult je stage bij erkende leerbedrijven die de inhoud van je opleiding goed kennen en die voldoende tijd, ruimte en middelen ter beschikking kunnen stellen. De kennis, vaardigheden en beroepshouding die je tijdens je opleiding hebt opgedaan, kun je hier verder ontwikkelen.
Alle opleidingen van de afdeling MBO Vormgeving hebben twee stageperiodes. Deze periodes worden vervuld binnen één leerjaar, bij twee verschillende bedrijven.
/upload/Infogids_201617/vormgeving/Stage_verkleind.jpg
Lars van Grinsven

"Ik loop stage bij Blowups Reclame Objecten in Heijen. Een bedrijf dat zich specialiseert in het vormgeven van 3d-objecten. Het bedrijf bestaat al 25 jaar en is opgericht door Hub en Roel Rasker. Twee broers die ooit in een kippenschuur zijn begonnen met het maken van polyester objecten. De sfeer bij het bedrijf is heel prettig en ik kan met al mijn collega’s goed overweg.

Mijn werkdag begint met een werkbespreking, hier worden belangrijke informatie en vragen over lopende projecten besproken. Daarna ga ik aan de slag met mijn project. Ik maak een speeltoestel voor een ziekenhuis waar kinderen taal- en rekenspelletjes kunnen doen. Ik vind het fijn dat ik de uitdaging krijg om een project zelfstandig te kunnen doen. Het is wel spannend om helemaal zelfstandig aan het werk te zijn op een project met een strakke deadline. Gelukkig staat er altijd iemand klaar om bij te springen wanneer mij iets niet alleen lukt.

Blowups is echt een geweldig stageadres waar je een grote materiaalkennis op kunt doen. Maar bijvoorbeeld ook hoe een speeltoestel wordt gemaakt, van tekentafel tot levering bij de klant."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo