Signspecialist

(crebonummer 25215)

Dagopleiding (BOL), 4 jaar, niveau 4

Met een diploma Signspecialist kun je verschillende kanten op in de reclamewereld, zoals autobelettering, gevelreclame en lichtreclame en het vervaardigen van reclameborden, freesletters en bewegwijzering. Je ontwerpt dit soort signproducten, legt je ontwerpen voor aan de opdrachtgever en je voert ze uit. Je zet de ontwerpen om naar digitale bestanden, waarmee plot-, print-, graveer- en freesapparatuur wordt aangestuurd. Daarmee kunnen anderen jouw ontwerpen produceren. Daarnaast kun je ook zelfstandig ondernemer worden.

Wat ga je ervoor doen?
Je leert omgaan met materialen, hand- en elektrische gereedschappen, apparatuur en technieken. Je leert werken met ontwerpprogramma’s als Photoshop, Illustrator, InDesign en EasySIGN. In de lessen komen specifieke programma’s voor het aansturen van signapparatuur aan bod. Verder krijg je lessen in presentatie, projectbegeleiding en bedrijfsvoering sign. Ook is er aandacht voor persoonlijke vaardigheden, rekenen en taal.

BPV (stage)

Het 3e leerjaar loop je stage. Dan ga je aan de slag met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
• Diploma HAVO, VWO of MBO (niveau 2 of hoger)
• Overgangsbewijs van HAVO-3 naar HAVO-4
Een portfolio en een intakegesprek maken onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding voor toegepaste vormgeving.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Signspecialist

Calvin Chen
Leerling Signspecialist

 

"Ik ben graag met mijn handen bezig en dat kan op deze opleiding. Binnen de regels heb je veel vrijheid en kun je creatief bezig zijn. Het is leuk om te zien dat wat ik hier maak, straks in het echt op of in een gebouw kan hangen."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo