Medewerker sign

(crebonummer 25214)

Dagopleiding (BOL), 2 jaar, niveau 2

Als medewerker sign kun je onder meer gaan werken bij sign-, beletterings- of graveerbedrijven, maar ook in de standbouw of instore-sector. De producten kunnen variėren van auto- en lichtreclame tot bewegwijzering, naamplaten en displays. Je bereidt het product voor op het bedrijf en gaat daarmee naar de klant.

Wat ga je ervoor doen?
Je leert praktische vaardigheden op het gebied van beletteren, graveren en lichtreclame. Ook omgaan met materialen, gereedschappen en technieken komen aan bod. Daarnaast leer je werken met ontwerpprogramma’s als Photoshop, Illustrator, EasySIGN en Indesign. Verder is er aandacht voor persoonlijke vaardigheden, rekenen en taal.

BPV (stage)

In het 2e leerjaar loop je 2 dagen per week stage. Dan ga je aan de slag met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan. De overige dagen van de week ga je naar school om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Eisen

Diploma VMBO Basisberoepsgerichte leerweg 
Een intakegesprek en een intaketoets maken onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar de opleiding Allround Signmaker (Signmaking niveau 3). Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar. Je kunt ook doorstromen naar de opleiding Signspecialist (Signmaking niveau 4). Als je aan een aantal eisen voldoet, mag je in het 2e leerjaar van deze opleiding starten. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling medewerker sign

 

Michelle Huisman

 

"Het allerleukst aan de opleiding vind ik dat ik mijn creativiteit kan gebruiken bij alle praktijkvakken. Er wordt goede uitleg gegeven en als ik het daarna nog niet snap, kan ik altijd hulp vragen aan de docent. Ik vind het ook fijn dat ik met een vooraf gemaakte planning zelfstandig mag werken. De sfeer is heel knus en gezellig."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo