Zelfstandig medewerker leisure en hospitality

(crebonummer 25353)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 3

De gasten een onvergetelijke dag of vakantie laten beleven, hen verwonderen: dat is de grootste uitdaging van een Zelfstandig medewerker leisure en hospitality. Dat kan in verschillende situaties, van animatie op een evenement tot het begeleiden van sport-activiteiten in een zwembad en van het ontvangen van gasten op een vakantiepark tot entertainment op een camping.

Als zelfstandig medewerker leisure en hospitality ben je van alle markten thuis. Je bent een echte doener. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten en klanten. Je wordt door ons breed opgeleid tot een gastvrije, enthousiaste duizendpoot. Dat doen we in de theorie- en praktijklessen op school en door middel van praktijkopdrachten tijdens je stages.

Je krijgt branchevakken als entertainment, activiteitenbegeleiding en events. Omdat je veel met buitenlandse gasten te maken hebt, of misschien wel naar het buitenland gaat voor je stage, is praktische talenkennis natuurlijk heel belangrijk. Ook daar besteden we in de opleiding veel aandacht aan.

BPV (stage)

We vinden contact met het bedrijfsleven en onze stagebedrijven erg belangrijk. Samen volgen we trends en ontwikkelingen in de recreatiebranche op de voet en passen daar onze onderwijsprogramma’s op af.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg (Bij voorkeur heb je gekozen voor de sector economie, met Engels en het liefst een tweede vreemde taal)
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven
Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Bijzonderheden

Heb je nog vragen?

Leerling Zelfstandig medewerker leisure en hospitality
Boris van Ardenne
Zelfstandig medewerker leisure en hospitality

"De opleiding is heel afwisselend. De activiteiten die we doen vind ik interessant en de mensen om me heen zijn heel aardig . Ik vind het leuk om activiteiten te plannen en uit te voeren voor anderen. Het geeft voldoening als je het goed gedaan hebt en de mensen tevreden zijn. Vooral tijdens mijn evenementen op een kinderfeest en op de basisschool zag ik hoe leuk deze opleiding is. Maar ook de sportkant vind ik leuk. Ik loop stage bij Bootje varen in Breda. Als het goed gaat, mag ik tegen het eind van mijn stage ook rondvaarten op de singels van Breda begeleiden."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo