Leerling op stage

Stages

Naast de praktijk op school volg je beroepspraktijkvorming (stage). Tijdens je stage breng je alles wat je op school hebt geleerd in de praktijk. Doordat De Rooi Pannen al jarenlang uitstekende contacten onderhoudt met het bedrijfsleven in binnen- en buitenland heb je een ruime keuze aan stageplaatsen. Voor veel buitenlandstages geldt echter wel een minimum leeftijd van achttien jaar. De stageperiodes zijn meestal onvergetelijk en veel van onze geslaagden vinden een baan bij het bedrijf waar ze stage liepen.

Een greep uit de stagebedrijven: Landal, Efteling, VakantieXperts, Optisport, Roompot, RCN Vakantieparken, Voltage Tilburg, Joepie Speelparadijs, Top Recreatie, Eindhoven Airport, Hotel New York, Club Pelikaan, Disma, Kras, Eindhoven Airport, ANWB, Centerparcs, Toverland.

/upload/Infogids_201617/Toerisme_Recreatie/leerlingen/IMG-20160611-WA0005.jpg

Marit Schalken (derde van rechts)


“Ik heb 5 maanden als hostess voor Solmar gewerkt in Spanje. We waren met een groep van 6 meiden en woonden bij elkaar in ťťn appartement. Mijn taken als reisleiding bestonden uit het ontvangen van gasten, een welkomstbijeenkomst organiseren en excursies verkopen. Ook kreeg ik om de week een noodtelefoon, waarnaar gasten konden bellen met vragen of klachten. Ik ging om de dag op de scooter bij hotels langs om met gasten te praten en excursies te verkopen. Dat was in het begin wel wennen, maar als je eenmaal weet wat je moet zeggen lukt dat verkopen goed. De kroegentochten en een dagje naar Barcelona waren favoriet. Ik heb mijn commerciŽle vaardigheden goed kunnen oefenen. Verder vond ik het contact met de gasten heel leuk. Iedereen is vrolijk en heeft zin in de vakantie. Zondag was onze enige vrije dag. Het enige wat ik minder leuk vond, was dat we om half 6 bij de bussenverzamelplaats moesten zijn om gasten te ontvangen. Ik ben geen ochtendmens. Met de siŽsta van 1 tot 5 ging ik meestal op het strand liggen om wat bij te slapen.”

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo