Medewerker recreatie

(Leisure hospitality assistant, crebonummer 25500)

Dagopleiding (BOL), 2 jaar, niveau 2

Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat mensen het naar hun zin hebben op vakantie of in hun vrije tijd? 
We leiden je op tot een gastvrije allround medewerker bij een toeristisch of recreatief bedrijf. Binnen deze beroepen ben je bezig met uitvoerende werkzaamheden op het gebied van activiteitenbegeleiding, receptie, horeca, balieverkoop, sport en entertainment. Bij deze werkzaamheden heb je vaak direct contact met de gasten of klanten. Daarom vinden wij het belangrijk dat je over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikt. In de lessen besteden we hier uiteraard veel aandacht aan. Gastvrijheid is de rode draad tijdens je opleiding. Dat komt overal terug: in de theorie- en praktijklessen en bij de praktijkopdrachten.

BPV (stage)

Aan het einde van het eerste jaar ga je 3 dagen in de week naar school en 2 dagen in de week loop je stage bij een toeristisch/recreatief bedrijf. Je kunt dan denken aan een camping, vakantiepark, kinderspeelparadijs, horecabedrijf, hotel, zwembad, fitness- en/of wellness centre.

In het tweede jaar ga je zowel aan het begin als aan het einde van het schooljaar stagelopen.

Eisen

Minimaal VMBO-diploma Basisgerichte leerweg

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven
Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Heb je nog vragen?

Leerling Medewerker recreatie
Puck van Dillen
Medewerker recreatie

“Ik vind de opleiding Medewerker recreatie erg leuk. Het leukste vind ik het vak entertainment. Tijdens mijn stage in het zwembad mag ik het aquajoggen voor ouderen begeleiden. Daar kan ik de vakken van school meteen in de praktijk brengen. Ik vind het fijn dat iedereen in de klas dezelfde interesses heeft, dat was op het VBMO heel anders. Verder vind ik de begeleiding van mijn mentoren heel goed. Ze hebben niet alleen interesse in je schoolprestaties, maar ook in jou als persoon.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo