Maatwerktrajecten voor havisten

Er leiden vele wegen naar Rome

Zit je nu op de HAVO en vind je het best pittig? Ben je bang dat de overstap van HAVO naar HBO te groot is? Of heb je geen economie in je pakket en is dat wel een vereiste? Dan is het goed om te onderzoeken wat De Rooi Pannen voor jou kan betekenen. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden en dat weten wij bij MBO Toerisme/Recreatie als geen ander.

Wat bieden wij aan havisten?
Als je een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 of een HAVO-diploma hebt, zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk binnen de opleidingen:
- Zelfstandig medewerker travel en hospitality;
- Zelfstandig medewerker leisure en hospitality;
- Leidinggevende travel en hospitality;
- Leidinggevende leisure en hospitality.

Intakegesprek
Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden voor een maatwerktraject. Je meldt je aan voor één van de bovenstaande reguliere opleidingen en vervolgens zal tijdens het intakegesprek duidelijk worden wat voor jou de specifieke mogelijkheden zijn.

Wat is mogelijk met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5?
Met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 kun je via een HAVO-instroomtraject de bovengenoemde opleidingen in drie jaar afronden.

Wat is mogelijk met een HAVO-diploma?
Wanneer je de HAVO met succes afgerond hebt, kun je in aanmerking komen voor een maatwerktraject. Hierbij rond je in twee jaar de opleiding Leidinggevende travel en hospitality af en kun je vervolgens instromen in het tweede jaar van de opleiding Management toerisme (Nederlandstalig) of bij International Tourism Management (Engelstalig). In vijf jaar behaal je dus zowel een MBO- als een HBO-diploma. Daarnaast zijn de soepele doorstroom van MBO naar HBO en de praktijkgerichte aanpak op De Rooi Pannen belangrijke pluspunten.

BPV (stage)

De afsluiting van de opleiding bestaat uit een stage bij een toeristisch-recreatief bedrijf in binnen- maar vaak ook buitenland. Tijdens deze stage breng je al de opgedane kennis en ervaringen in praktijk brengen. Door de vele unieke stagemogelijkheden staat deze periode in het buitenland garant voor een onvergetelijke ervaring.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Heb je nog vragen?

Leerling Maatwerktraject voor havisten
Milou de Geus
Maatwerktraject

"Ik ben erg tevreden over mijn keuze voor het MHBO-maatwerktraject. Na de HAVO ben ik uitgeloot voor een andere studie en omdat ik mijn diploma met moeite heb gehaald, besloot ik te kiezen voor MHBO. Zo haal ik in 5 jaar zowel een MBO- als een HBO-diploma. Ik heb gekozen voor toerisme, omdat ik erg van reizen houd en ik goed ben in talen. Daarom ben ik vorig jaar stage gaan lopen op Lanzarote, bij H10 Timonfaya Palace. Dit is een adult only hotel, dus ik kreeg veel te maken met stelletjes en vriendengroepen. Ik had nog nooit achter een receptie gewerkt en tijdens zo’n stage leer je in korte tijd heel veel. Ik wilde vooral mijn Engels verbeteren en dat is hier goed gelukt. Ik sprak vooral Engels met gasten, soms Duits en een beetje Spaans. De rollenspellen die we op school geoefend hadden, kwamen hierbij goed van pas. Ik dacht dat mijn Engels  goed was, maar wanneer je het elke dag spreekt, pik je nog veel op. Nu gaan gesprekken in het Engels vanzelf. Volgend jaar ga ik daarom bij de NHTV in Breda een Engelstalige opleiding volgen."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo