Luchtvaartdienstverlener

(crebonummer 25363)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Wij leiden je op voor een dienstverlenende functie in de luchtvaart. Hierbij kun je denken aan een baan als steward(ess) of als grondsteward(ess). In je functie ben je eindverantwoordelijk voor een optimale dienstverlening aan klanten/gasten voor of tijdens een vlucht.

Servicegerichtheid en gastvriendelijkheid zijn uiteraard enorm belangrijk. Je ontwikkelt hoe om te gaan met allerlei soorten mensen. Veiligheid is heel belangrijk in de luchtvaart. Je moet daarnaast erg flexibel zijn voor dit werk. Je maakt lange dagen en werkt op onregelmatige tijden. Ook draag je altijd een uniform.

BPV (stage)

Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf (zoveel mogelijk bij een luchtvaartmaatschappij/luchthaven). Je kunt hierbij denken aan Ryan Air, Viggo Eindhoven Airport, KLM Ground Services en Menzies Aviation.

Houd er wel rekening mee dat je voor bepaalde luchtvaartmaatschappijen een minimale leeftijd moet hebben op het moment dat je mogelijk als steward(ess) aan je stage begint.

Eisen

Na het eerste jaar Leidinggevende travel en hospitality kun je kiezen voor deze opleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Heb je nog vragen?

Leerling Luchtvaartdienstverlener
Cynthia Brekelmans
Luchtvaartdienstverlener


"Na het basisjaar Toerisme heb ik gekozen voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener. De opleiding sprak me enorm aan. Ik vond het leuk om het eerste jaar de verschillende richtingen te ervaren, maar luchtvaart paste toch het beste bij me. De praktijklessen in het luchtvaartlokaal vond ik het allerleukst! Momenteel ben ik bezig met mijn eerste stage bij Regus Business Centre. Daar heb ik receptietaken, zoals de telefoon of intercom opnemen en klanten te woord staan. De tweede stage kan ik gaan doen op het gebied van luchtvaartdienstverlening. Ik zou het liefste bij Viggo in Eindhoven terecht willen komen."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo