Leidinggevende travel en hospitality

(crebonummer 25352)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Als leidinggevende travel en hospitality ben je verantwoordelijk voor de tevredenheid van de gasten en klanten van bijvoorbeeld het hotel, het vakantiepark of de reisorganisatie waarvoor je werkt. Zo tevreden dat ze graag nog een keer bij je terugkomen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de belangen van het bedrijf en een goed bedrijfsresultaat niet uit het oog verliest.

Je moet goed op de hoogte zijn van trends en ontwikkelingen in de toerismebranche, goede communicatieve vaardigheden hebben, een brede theoretische kennis hebben van reisbestemmingen en vaardigheden hebben om met boekings- en reserveringssystemen om te gaan. Daarnaast is in deze internationale branche talenkennis natuurlijk belangrijk.

Er wordt dus veel gevraagd van een leidinggevende travel en hospitality. Daarom bereiden we je goed voor op de beroepspraktijk in de dynamische en veelzijdige wereld van vakantie en reizen. Dat doen we door middel van theorie- en praktijklessen op school en praktijkopdrachten tijdens je stages. We leiden je op tot een professional waar je gasten/ klanten, je collega’s en je leidinggevenden op kunnen rekenen. Want een leerling van De Rooi Pannen durft het verschil te maken!

BPV (stage)

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf in Nederland, maar ook een stage in het buitenland is mogelijk.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg (Bij voorkeur heb je gekozen voor de sector economie, met Engels en het liefst een tweede vreemde taal)
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven
Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Bijzonderheden

Heb je nog vragen?

Leerling Leidinggevende travel en hospitality
ChloÚ de Brouwer
Leidinggevende travel en hospitality

“De opleiding Leidinggevende travel en hospitality spreekt me al heel
lang aan. Na de meeloopdag wist ik zeker dat dit de opleiding voor mij was. Ik vind het leuk om les te krijgen in de praktijklokalen, omdat het dan net lijkt alsof je in een hotel, op een vliegveld of in een reisbureau bent. Mijn favoriete vak is reisbestemmingen. Een leuke leraar die dan vol enthousiasme vertelt over allerlei landen en plekken, daar word ik zelf echt door ge´nspireerd! Ik hoop dat ik straks tijdens mijn stages klanten ook zo enthousiast kan maken voor een reis.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo