Leidinggevende leisure en hospitality

(crebonummer 25351)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Een leidinggevende leisure en hospitality zorgt ervoor dat de gasten en klanten van bijvoorbeeld een camping, vakantiepark, attractiepark of sport- en eventcenter van de eerste tot en met de laatste minuut een fantastische vakantie of een onvergetelijke dag beleven.

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, plannen en uitvoeren van activiteiten. Jij bent de manager; je neemt het voortouw en bent het eerste aanspreekpunt voor de gasten en je collega’s. Om ervoor te zorgen dat je de verwachting van de gast of klant overtreft, moet je enthousiast, creatief en flexibel zijn. Ook moet je sociaal vaardig en een echte teamplayer zijn. Manager leisure en hospitality word je dus niet zomaar. Je zult veel moeten leren over verschillende soorten gasten/klanten, trends en ontwikkelingen in de vrijetijdssector.

Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk erg belangrijk, omdat je veel te maken hebt met buitenlandse gasten. Dat alles leren we je door middel van theorie- en praktijklessen op school en praktijkopdrachten tijdens je stages. We leiden je op tot een proactieve alleskunner waar je gasten/klanten, je collega’s en je leidinggevenden op kunnen rekenen. De verwachting overtreffen is het motto van onze leerlingen!

BPV (stage)

De stage vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt stage bij erkende leerbedrijven in Nederland en in het buitenland in de recreatie- en vrijetijdsbranche zoals bij Vacansoleil, Landal Greenparks, Efteling, ClubPellikaan, Skidome, RCN, COSMO entertainment, Animafest en TOP Recreatie.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg (Bij voorkeur heb je gekozen voor de sector economie, met Engels en het liefst een tweede vreemde taal)
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven
Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Bijzonderheden

Heb je nog vragen?

Leerling Leidinggevende leisure en hospitality

Stijn Smeijers
Leidinggevende Leisure en Hospitality

“5 maanden stage op Mallorca: een droom die uitkwam. Via Cosmo Entertainment mocht ik fitness instructeur zijn in een hotel in Alcudia. Daarnaast heb ik meegedraaid in de grote shows die we ’s avonds opvoerden voor onze gasten. Met de opleiding als basis heb ik me in deze stage verder kunnen ontwikkelen.”

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo