Assistent hospitality

(Assistent dienstverlening en zorg, crebonummer 25251)

Dagopleiding (BOL), 1 jaar, niveau 1

Omgaan met mensen vind je leuk, je staat ze makkelijk te woord, helpt ze als ze vragen hebben en probeert ze het naar de zin te maken. Voor jou is de klant koning. Je bent creatief, graag actief bezig en niet bang om je handen vies te maken. Je ziet er verzorgd uit, bent vriendelijk en werkt graag met en voor anderen. Je vindt het een uitdaging om de opdrachten die je krijgt zo goed mogelijk uit te voeren, schoonmaken en onderhoud hoort bij je werk.

Tijdens de opleiding leer je basisvaardigheden op het gebied van gastvrijheid, housekeeping, frontoffice, horeca en sport en spel. Daarnaast krijg je theorielessen zoals Nederlands, Engels en rekenen, maar er wordt ook projectmatig gewerkt. Voorbeelden van bedrijven waar je aan de slag kan, zijn recreatiecentra, verblijfsaccommodaties, bioscopen, cateringbedrijven, fitnesscentra, (zorg)instellingen, sportverenigingen, speeltuinen etc.

BPV (stage)

In de loop van het schooljaar ga je 2 dagen per week stage lopen bij een erkend leerbedrijf.

Eisen

16 jaar of ouder (per 1 augustus met de start van het schooljaar)
Een intakepgesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Doorstroommogelijkheden

Een niveau 2-vervolgopleiding op het gebied van toerisme/recreatie, facilitaire dienstverlening, horeca of sport binnen of buiten De Rooi Pannen.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Breda (locatie Dr. Jan Ingen Houszplein)

Heb je nog vragen?

Docent assistent hospitality
Dejin Taher
Docent Assistent Hospitality

"Er kunnen allerlei redenen zijn waarom leerlingen geen diploma behaald hebben binnen het vo. Een entreeopleiding biedt dan uitkomst. Met een entreeopleiding word je goed voorbereid op een beroepsopleiding. We werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. De leerlingen krijgen veel persoonlijke begeleiding van een vast team docenten. We besteden veel aandacht aan samenwerken, omgaan met gezag, op tijd komen, omgaan met kritiek, werk plannen en afspraken nakomen. De opleiding is vrij breed zodat je na dit jaar alle kanten op kunt."
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo