stage evenementenbureau

Stages

Naast de praktijk op school, excursies en bedrijfsbezoeken, krijg je bij alle opleidingen beroepspraktijkvorming (stage). Je draait dan mee in een bedrijf of organisatie, voert daar verschillende opdrachten uit en schrijft een plan om een bepaald vraagstuk van het bedrijf op te lossen. De bedrijven of organisaties moeten altijd gecertificeerd zijn door Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (www.s-bb.nl). Dit betekent dat zij een erkend leerbedrijf zijn en in staat zijn om de leerling goed te begeleiden.

In het tweede leerjaar ga je een trimester op stage waarbij je vooral een meeloop/-werk stage hebt. In leerjaar drie is je afstudeerstage gepland.
Veel leerlingen kiezen ervoor om hun stage in hun woonplaats te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Zo zijn er goede contacten met bedrijven in Canterbury, Newcastle en Barcelona, waar jaarlijks een aantal leerlingen naartoe gaat voor de tweedejaarsstage. Door middel van een selectieprocedure bepaalt de school wie er naar het buitenland mag.
/upload/Infogids_201516/marketing_evenementen/recensies/website-stage-me-1.gif
Sera IJpelaar
Stagiair Evenementenorganisatie

“Dit schooljaar heb ik ongeveer 4 maanden stage gelopen bij de gemeente Tilburg op de evenementenafdeling. Deze maanden waren erg leuk, want ik mocht overal mee naartoe met mijn praktijkbegeleider. Zo heb ik haar bijvoorbeeld geholpen met een 3-daags LPB- congres. Dit congres ging over buurt en wijken. Vanuit heel Nederland kwamen er mensen op af die te maken hebben met buurt en wijken. Ik heb geholpen met o.a. het regelen van de hotels voor deze mensen, de workshops en de feestavond. Natuurlijk was ik er die dagen zelf ook bij als crewlid.

Het was hard werken maar wel super leuk. Ook heb ik met mijn praktijkbegeleider 013 RE:OPENS georganiseerd. Vanaf het begin af aan was ik aanwezig bij de vergaderingen met het 013-personeel en hebben we ideeŽn besproken. Ik heb de gastenlijst gemaakt, wat een hoop werk was. De avond zelf was geslaagd. Het was gaaf om als vip tussen de ‘belangrijke mensen’ te staan.”


De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo