Medewerker evenementenorganisatie

(crebonummer 25147)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Wie kent niet de Tilburgse evenementen als de Tilburgse kermis, Tilburg Ten Miles en Festival Mundial of in Eindhoven de Lichtjesroute, Glow en de Dutch Design Week? Een stad of dorp organiseert vele grote en kleine evenementen. Ook het bedrijfsleven gebruikt evenementen om extra aandacht te krijgen. Denk aan de lancering van nieuwe producten, vakbeurzen en congressen. Het belang van evenementen is enorm toegenomen en dat vraagt om uitvoering door professionals. Wil jij zo’n professional worden? Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je voor wie het evenement bedoeld is en hoe je deze mensen kunt bereiken. Je denkt werkelijk aan alles: de promotie, beveiliging, parkeren, inrichting VIPruimtes etc.

 

Als jij voor dit beroep kiest, dan moet je het leuk vinden om zaken te regelen. Je moet creatief zijn, om kunnen gaan met tegenslagen, goed kunnen samenwerken en je moet heel flexibel en enthousiast zijn. En zeker geen 9-tot-5-mentaliteit hebben!

 

Inhoud van de opleiding

Na een basisperiode van één jaar kun je kiezen voor de opleiding Medewerker evenementenorganisatie. In het eerste leerjaar kun je gevraagd worden te helpen bij evenementen. Je bent uitvoerend bezig om zelf te ervaren hoe dynamisch en hectisch een evenement is. Bedenk dat evenementen in de regel niet tijdens schooluren plaatsvinden. In het tweede leerjaar ga je ook aan de slag met opdrachten van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven of instellingen/organisaties.

 

Je krijgt ook al meteen organisatorische opdrachten, in het begin van de opleiding klein en overzichtelijk en gaandeweg steeds groter en complexer. In het derde leerjaar ga je werken voor het evenementenbureau van De Rooi Pannen. Je moet dan zelf zorgen voor opdrachten en de organisatie en uitvoering van de evenementen. Uiteraard werk je altijd in teamverband. De theorie wordt zeker niet vergeten. Marketing, evenementenorganisatie en vormgeving zijn belangrijke vakken. Daarnaast volg je communicatieve trainingen. Verder zijn Nederlands en twee moderne vreemde talen verplicht. In het tweede en derde leerjaar ga je minimaal veertien weken op stage.


BPV (stage)

In het 2e en 3e leerjaar loop je 14 weken stage.

Eisen

• Diploma VMBO Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg;
• Overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4;
• Overgangsbewijs HAVO 4 naar HAVO 5;
• een HAVO-diploma*

* We onderzoeken bij de intake in hoeverre een maatwerktraject tot de mogelijkhden behoort.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Mooie HBO-opleidingen hiervoor zijn bijvoorbeeld Event Management of Vrijetijdsmanagement, maar ook algemene vervolgstudies in de commercieel-economische richting zijn goed mogelijk.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg (locatie Wandelboslaan)
Eindhoven

Bijzonderheden

Heb je nog vragen?

Leerling Medewerker evenementenorganisatie

Angela Bacharidis
Medewerker evenementenorganisatie

“Ik zit nu in mijn 2e jaar van Medewerker evenementenorganisatie. Ik vind het een leuke opleiding, maar wel ontzettend druk. Er wordt veel van je gevraagd, maar je leert er erg veel van. Zelf heb ik hiervoor het HAVO gedaan, helaas was dit niveau te hoog gegrepen en is deze opleiding een prima uitvalsbasis.


Ik doe nu wat ik leuk vind en presteer goed op school. Volgend jaar ga ik mijn examen jaar in en ga ik ook alvast mijn pre-bachelor volgen. Dit is een nieuw project van school in samenwerking met Fontys Eindhoven waardoor ik de HBO-opleiding in 3,5 jaar kan afronden. Je wordt op school goed begeleid. Ik heb dyslexie en op de HAVO zat mijn dyslexie mij erg in de weg. Nu ik hier ben heb ik daar geen last meer van. Je krijgt bijvoorbeeld extra tijd bij toetsen. Ook zijn alle leraren ervan op de hoogte. Je leert op eigen benen staan maar als het even niet lukt staat er altijd een leraar voor je klaar. Met een goede inzet en goede instelling kom je hier al snel erg ver.


Kortom, ik zit hier prima op mijn plek en raad deze opleiding zeker aan. Ben jij iemand die houdt van organiseren en goed is in plannen, dan is deze opleiding zeker iets voor jou. En mocht het HAVO even niet lukken dan is dit echt een prima uitvalsbasis waar je op je niveau blijft werken en waar je meer dan genoeg uitgedaagd wordt."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo