Maatwerktrajecten voor havisten

Wat bieden wij aan havisten?
Als je een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 of een HAVO-diploma hebt, kunnen we bij de intake onderzoeken in hoeverre een maatwerktraject
mogelijk is binnen de opleidingen:
Medewerker marketing en communicatie;
Medewerker evenementenorganisatie.

Intakegesprek
Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden voor een maatwerktraject. Je meldt je aan voor één van de bovenstaande reguliere opleidingen en vervolgens zal tijdens het intakegesprek duidelijk worden wat voor jou de specifieke mogelijkheden zijn.

Wat is mogelijk met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5?
Met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 kun je via een HAVO-instroomtraject de bovengenoemde opleidingen in twee jaar afronden.

Wat is mogelijk met een HAVO-diploma?
Wanneer je de HAVO met succes afgerond hebt, kun je in aanmerking komen voor een MHBO-maatwerktraject. Hierbij rond je in twee jaar de MBO-opleiding Medewerker evenementenorganisatie af. Het traject duurt in totaal vijf jaar, waarbij je de eerste twee jaar bij De Rooi Pannen in Tilburg en de laatste drie jaar bij Academy for Leisure van NHTV Breda studeert.

Waar kun je de havisten-trajecten volgen?
• MBO Marketing/Evenementen Tilburg: hier worden het HAVO-instroomtraject en het MHBO-traject aangeboden;
• MBO Marketing/Evenementen Eindhoven: hier wordt het HAVO-instroomtraject aangeboden.

Eisen

• Overgangsbewijs HAVO 4 naar HAVO 5
• HAVO-diploma

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg (locatie Wandelboslaan)
Eindhoven

Heb je nog vragen?

Leerling maatwerktraject
Lot Mollema
Leerling Maatwerktrajecten voor havisten

"Ik heb hard moeten werken om de HAVO te halen. Om mijn opties open te houden ging ik op zoek naar alternatieven. Bij het intakegesprek werd de optie maatwerktraject voor havisten geadviseerd, waar je wel een HAVO-diploma voor nodig hebt. Ik besloot ervoor te gaan. Dit is voor mij de ideale oplossing, omdat het een goede tussenweg is. De combinatie praktijk en theorie is voor mij een nuttige voorbereiding op het HBO.

Ik ben bereid veel voor school te doen maar ik wilde ook graag op kamers om van mijn studententijd te kunnen genieten. De kans zat erin dat het HBO voor mij dan nog net te moeilijk zou worden. Daarom heb ik ervoor gekozen om eerst op het MBO een goede basis te creëren en dan door te stromen naar het HBO. Ik heb er nu één jaar op zitten en ik heb mijn eerste stage bij Studio Y in Oisterwijk volbracht. Daar heb ik meegewerkt aan de organisatie van zakelijke teambuildingsdagen voor bedrijven. Terugkijkend op het eerste jaar is mijn keuze de juiste geweest want het bevalt me heel goed!"
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo