Excursies/ internationaliseren

Internationalisering

Veel leerlingen kiezen ervoor om de stage in hun woonplaats te doen. Bij de opleiding in Tilburg kun je er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Zo zijn er goede contacten met bedrijven in Canterbury, Newcastle en Barcelona, waar jaarlijks een aantal studenten naartoe gaat voor de tweedejaarsstage. Door middel van een selectieprocedure bepaalt de school wie naar het buitenland mag.

Daarnaast is MBO Marketing/Evenementen bezig om andere internationale projecten te integreren in het onderwijs. Zo is er een themaweek internationalisering en is er in het tweede leerjaar een project dat je (afhankelijk van je tweede moderne vreemde taal) daadwerkelijk in Engeland en Duitsland, Frankrijk of Spanje uitvoert.

 

Excursies

Uiteraard is school meer dan alleen maar lessen volgen en opdrachten uitvoeren. Wij zijn een groot voorstander van praktijkgericht onderwijs en daarom zijn bedrijfsbezoeken, gastlessen en beroepsgerichte excursies een vast onderdeel van ons lesprogramma. Wij vinden dat een verrijking van ons lesaanbod.

 

Iedere opleiding organiseert één of meerdere verplichte excursies. De aard van de excursies hangt af van de opleiding die je gekozen hebt. In de loop van het schooljaar maken we de excursies/ bedrijfsbezoeken bekend. Zo brachten we bezoeken aan Omroep Brabant, Coca Cola, het Communicatiemuseum in Den Haag, Mediapark Hilversum, de Efteling etc. Ook vakbeurzen zoals Festivak en Marcom worden bezocht.

 

Marketing/Evenementen Tilburg organiseert naast deze verplichte vakgerichte excursies en bedrijfsbezoeken ook ‘fun’-excursies; het ene jaar gaan we op wintersport, het andere jaar gaan we op stedentrip. Zo gingen we al naar Praag, Boedapest, Warchau en Krakau.

/upload/Infogids_201617/Marketing_Evenementen/maxime.jpg

Maxime van den Oetelaar
Medewerker marketing en communicatie

"Ik ben Maxime en zit in het tweede leerjaar. Vorig jaar ben ik met vier andere studenten naar Chichester College gegaan in Engeland. Het was een enorm leuke ervaring.

 

We hebben twee weken lang elke dag lessen gevolgd. Je kwam bij mensen van over de hele wereld in de klas. Naast Engelse les kregen we ook marketinglessen. Aan het einde van de uitwisseling hebben we een marketingproject in het Engels gepresenteerd.

De verschillende bedrijfsbezoeken waren interessant. In de weekenden hebben we uitstapjes gemaakt naar London en Brighton. Voor ik naar Engeland ging was mijn Engels niet erg goed, maar na deze twee weken is mijn Engels enorm verbeterd. Dit kwam ook door mijn gastgezin waar ik verbleef."

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo