Zelfstandig werkend kok

(crebonummer 25182)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 3

Ben jij flexibel en creatief in de keuken? Neem jij graag verantwoordelijkheid en zou jij leiding willen geven aan collega’s in een exclusief restaurant? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend kok iets voor jou.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt in uiteenlopende horecabedrijven aan de slag. Zeker aan het einde van de opleiding ga je werken in exclusieve restaurants. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en koken van gerechten en voor de organisatie en planning in de keuken.

Wat ga ik ervoor doen?
De opleiding Zelfstandig werkend kok is een BOL-BBL-variant. De eerste 2 leerjaren volg je een BOL-traject. Hierbij worden lesweken op school afgewisseld met beroepspraktijkvormingsperiodes in erkende leerbedrijven. In het3e leerjaar volg je een BBL-traject waarbij je 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Zelfstandig werkend kok doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens.

Eisen

  • VMBO-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecacakman, Manager party, event en businesscatering en een lerarenopleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerlingen Zelfstandig werkend kok
Amber van Schaik en Los Suijlen
Zelfstandig werkend kok

“Wij hebben voor deze opleiding gekozen omdat wij graag koken en er veel werkmogelijkheden zijn in binnenen buitenland. We hebben voor De Rooi Pannen gekozen omdat we hier veel verschillende keukens (met een restaurant) hebben en het een mooie school is. Verder gaan wij graag naar school, want alles wordt voor en door leerlingen gedaan! Bij mijn weekendbaantje zeiden ze dat De Rooi Pannen de beste opleiding is om een koksopleiding te volgen. Deze opleiding is voor ons dan ook allebei de juiste
keuze.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo