Zelfstandig werkend kok BBL

(crebonummer 25182)

Leren en werken (BBL), 2 jaar, niveau 3

Naast de BOL-BBL-variant bieden wij ook BBL-Regulier: Leren en werken BBL, 2 jaar, niveau 3 en BBL-Praktijk: Leren en werken BBL, 3 jaar, niveau 3. Informatie hierover zie het kopje bijzonderheden.

Ben jij flexibel en creatief in de keuken? Neem jij graag verantwoordelijkheid en zou jij leiding willen geven aan collega’s in een exclusief restaurant? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend kok iets voor jou.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt in uiteenlopende horecabedrijven aan de slag. Zeker op het einde van de opleiding ga je werken in exclusieve restaurants. Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen en koken van gerechten en voor de organisatie en planning in de keuken.

Wat ga ik ervoor doen?
Voor leerlingen vanuit het VMBO is de BOL-BBL-variant de meest aangewezen opleiding. Na een BOL-traject van 2 jaar volgt een 1-jarig BBL-traject.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Zelfstandig werkend kok doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf.

Eisen

  • Diploma Kok niveau 2

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Horecaondernemer/-manager, Ondernemend horecavakman, Manager party, event en businesscatering en een lerarenopleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Bijzonderheden

De opleiding Zelfstandig werkend kok (regulier) is voor leerlingen met het diploma Kok niveau 2. Deze opleiding bestaat uit een BBL-traject van 2 jaar. Vakkundige docenten en leermeesters helpen jou die competenties te ontwikkelen die een vakbekwame zelfstandige kok nodig heeft.

Daarnaast is in Tilburg en Eindhoven voor leerlingen die een nieuwe start willen maken vanuit een andere MBO-opleiding of voor leerlingen die een extra jaar achter de rug hebben in het VMBO de 3-jarige BBL-opleiding Zelfstandig werkend kok (praktijk). Je gaat 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken met een arbeidsovereenkomst in een erkend leerbedrijf.

Heb je nog vragen?

Leerlingen Zelfstandig werkend kok
Amber van Schaik en Los Suijlen
Zelfstandig werkend kok

“Wij hebben voor deze opleiding gekozen omdat wij graag koken en er veel werkmogelijkheden zijn in binnenen buitenland. We hebben voor De Rooi Pannen gekozen omdat we hier veel verschillende keukens (met een restaurant) hebben en het een mooie school is. Verder gaan wij graag naar school, want alles wordt voor en door leerlingen gedaan! Bij mijn weekendbaantje zeiden ze dat De Rooi Pannen de beste opleiding is om een koksopleiding te volgen. Deze opleiding is voor ons dan ook allebei de juiste
keuze.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo