Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

(crebonummer 25171)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 3

Naast de BOL-BBL-variant bieden wij ook BBL-Regulier: Leren en werken BBL, 2 jaar, niveau 3 en BBL-Praktijk: Leren en werken BBL, 3 jaar, niveau 3. 

Neem jij graag verantwoordelijkheid en zou jij leiding willen geven aan bedieningscollega’s in een exclusief restaurant? En zie jij het als een uitdaging om gasten een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw iets voor jou.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt in uiteenlopende horecabedrijven aan de slag. Je adviseert gasten over gerechten en welke wijn zij daar het beste bij kunnen drinken. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en planning in het restaurant.

Wat ga ik ervoor doen?
De opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw is een BOL-BBL variant. De eerste 2 leerjaren volg je een BOL-traject. Hierbij worden lesweken op school afgewisseld met beroepspraktijkperiodes in erkende leerbedrijven. In het derde leerjaar volg je een BBL-traject waarbij je 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt in een erkend leerbedrijf.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen restaurants.

Eisen

  • VMBO-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende bediening, Ondernemend horecavakman, Manager party, event en businesscatering of Gastronoom/sommelier.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven [inschrijven niet meer mogelijk]
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Nantawat van den Akker
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

“Vroeger vond ik horeca al iets speciaals hebben en ik ben ervan overtuigd dat ik het leuk zal vinden. Ik volg de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in Eindhoven. Bediening sprak me altijd aan. Ik vond het vooral mooi om te zien hoe mensen in dit vak zo veel borden op één arm dragen en met een groot aantal glazen op een dienblad rondlopen. De theorie over alcoholische dranken vind ik momenteel het meest interessant. Ook de sociale contacten met alle soorten gasten die je krijgt, spreken me erg aan. Maar het leukste aan deze opleiding zijn de praktijklessen, want je gaat dan echt met mensen werken. Later zou ik het liefst doorstromen naar leidinggevende bediening.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo