Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw BBL

(Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw BBL, crebonummer 25171)

Leren en werken (BBL), 2 jaar, niveau 3

Naast de BOL-BBL-variant bieden wij ook BBL-Regulier: Leren en werken BBL, 2 jaar, niveau 3 en BBL-Praktijk: Leren en werken BBL, 3 jaar, niveau 3. Informatie hierover zie het kopje bijzonderheden.

Neem jij graag verantwoordelijkheid en zou jij leiding willen geven aan bedieningscollega’s in een exclusief restaurant? Zie jij het als een uitdaging om gasten een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen? Dan is de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw iets voor jou.

Waar kan ik gaan werken?
Je kunt in uiteenlopende horecabedrijven aan de slag. Je adviseert gasten over gerechten en welke wijn zij daar het beste bij kunnen drinken. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en planning in het restaurant.

Wat ga ik ervoor doen?
De reguliere BBL-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw is voor leerlingen met het diploma Gastheer/-vrouw niveau 2. Vakkundige docenten en leermeesters helpen jou die competenties te ontwikkelen die een vakbekwame zelfstandige gastheer/-vrouw nodig heeft.

BPV (stage)

Tijdens de reguliere BBL-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf.

Eisen

  • Diploma Gastheer/Gastvrouw niveau 2

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar Leidinggevende bediening, Gastronoom/sommelier, Ondernemend horecavakman of Manager party, event en businesscatering.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.

Locatie(s)

Tilburg
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Nantawat van den Akker
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw

“Vroeger vond ik horeca al iets speciaals hebben en ik ben ervan overtuigd dat ik het leuk zal vinden. Ik volg de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in Eindhoven. Bediening sprak me altijd aan. Ik vond het vooral mooi om te zien hoe mensen in dit vak zo veel borden op één arm dragen en met een groot aantal glazen op een dienblad rondlopen. De theorie over alcoholische dranken vind ik momenteel het meest interessant. Ook de sociale contacten met alle soorten gasten die je krijgt, spreken me erg aan. Maar het leukste aan deze opleiding zijn de praktijklessen, want je gaat dan echt met mensen werken. Later zou ik het liefst doorstromen naar leidinggevende bediening.”

De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo