Wedstrijden

Wedstrijden/evenementen

Naast het reguliere onderwijsprogramma krijgen onze horecaleerlingen regelmatig de mogelijkheid om mee te doen aan nationale en internationale vakwedstrijden. Ook zijn er diverse evenementen waarbij leerlingen een rol spelen in de voorbereiding en/of uitvoering. Hieronder wordt een aantal voorbeelden toegelicht.

AEHT

Het bekendst zijn de wedstrijden van de Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme (AEHT), oftewel de vereniging van Europese hotel- en toerismescholen. Elk jaar worden wedstrijden op het gebied van hotellerie en toerisme gehouden in één van de deelnemende landen.

Wedstrijden in Nederland
Ook in ons eigen land worden volop horecawedstrijden georganiseerd. Onze leerlingen deden afgelopen jaar onder andere mee aan de kookwedstrijd van het Brabants Asperge Genootschap. In 2015 vielen twee leerlingen in de prijzen bij de vakwedstrijden van Skills Heroes: Irene Kieft werd tweede in de categorie Frontoffice en Nick de Jong is Nederlands kampioen MBO-kok. Daarnaast nemen onze leerlingen jaarlijks deel aan de wedstrijd Talent van de Toekomst in Vianen.

Businessclubevents
Businessclub De Rooi Pannen is een zakelijk netwerk van oud-leerlingen. Leerlingen worden sinds enkele jaren betrokken bij de organisatie en uitvoering van evenementen voor de businessclub. Ze dragen bijvoorbeeld hun steentje bij aan de algemene ledenvergadering, verschillende diners en andere evenementen.

Goede doelen
De Rooi Pannen is vaak in touw voor verschillende goede doelen. De leerlingen mogen regelmatig zelf activiteiten bedenken om geld op te halen voor een bepaalde stichting of organisatie. Afgelopen jaar organiseerden de leerlingen allerlei evenementen, zoals benefietdiners, voor diverse goede doelen, waaronder Alpe d’HuZes, het Ronald McDonald Huis, 3FM Serious Request en Villa Pardoes. Jaarlijks verlenen we ook onze medewerking aan een evenement bij Nationaal Monument Kamp Vught.

 

/upload/Infogids_201516/horeca/recensies/wedstrijden-tilburg.gif

Irene Kieft

Leerling Horecaondernemer/-manager

 

“Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor MBO’ers. Met slechts een week voorbereiding deed ik hieraan mee in de categorie hotelreceptionist. Tijdens een rollenspel speelde ik de hotelreceptionist van Hotel Okura Amsterdam en moest ik een gast te woord staan bij alle stappen die aan bod komen in een hotel: van de telefonische reservering tot en met het uitchecken. Het ging ondanks de korte voorbereiding verbazingwekkend goed. Misschien kwam het doordat ik op dat moment op school een praktijkblok in het onderwijshotel volgde en daardoor dus al ervaring had. Er was alleen één probleem: het was een ander reserveringssysteem dan ik gewend was! Ik moest daardoor veel zoeken en dat maakte het lastig contact te houden met de acteur voor me. Maar blijkbaar merkte de jury er weinig van, want ik werd tweede en behaalde daarmee de landelijke finale.”


De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo