Ondernemend horecavakman

(Meewerkend horeca ondernemer, crebonummer 25185)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Bij een goede horecagelegenheid draait alles om de sfeer en de gasten. Maar er kan er maar één de baas zijn; dat ben jij! Dat houdt in dat je de financiën en de bedrijfsformule in de gaten houdt. Jij zorgt dat alles perfect verloopt en jij bent de coach voor een goed draaiend team. Een verantwoordelijke klus voor mensen die zoeken naar een uitdaging.

Waar kan ik gaan werken?
Als ondernemend horecavakman kun je aan de slag in onder meer cafetaria's, vakantieparken, grand cafés, eetcafés, lunchrooms en petit restaurants.

Wat ga ik ervoor doen?
De theorielessen bestaan voor een groot deel uit managementvakken zoals bedrijfseconomie en recht, maar ook talen en vaktheorie zijn belangrijke onderdelen van de ondernemer-/managementopleiding. Voor alle theorievakken geldt dat het accent op de praktische toepassing ligt. Al in het eerste jaar breng je je kennis in de praktijk. In het laatste jaar leer je alles over het ondernemingsplan en stel je zelf zo'n plan op.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Ondernemend horecavakman doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens en restaurants.

Eisen

  • VMBO-diploma Kader, Gemengd of Theoretische leerweg
  • het diploma Kok of Gastheer/gastvrouw
  • een overgangsbewijs van HAVO of VWO klas 3 naar 4
  • gelijkwaardige diploma's of getuigschriften (te beoordelen door een toelatingscommissie). We onderzoeken bij de intake in hoeverre een maatwerktraject tot de mogelijkheden behoort.

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar de Hoge Hotelschool, HBO Eventmanagement, HBO Facilitaire dienstverlening of een andere HBO-opleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg

Bijzonderheden

Voor havisten zijn ook maatwerktrajecten mogelijk (http://www.derooipannen.nl/mbo-horeca/maatwerktrajecten-voor-havisten/).

Heb je nog vragen?

Leerling Ondernemend horecavakman
Maartje Neppelenbroek
Ondernemend horecavakman

“Toen ik een opleiding moest zoeken, was mijn keuze gauw gemaakt. De opleiding Ondernemend horecavakman op De Rooi Pannen Tilburg was voor mij een goede keus. Hier leer je hoe je zelfstandig ondernemer moet worden en dat is wat ik later ook wil worden. Ik vind het een boeiende opleiding. Het is leuk dat je theorie- en praktijklessen krijgt, van beide leer ik erg veel. Het is een opleiding die bij me past en ik ben blij dat ik deze opleiding heb gekozen.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo