Manager party-, event- en businesscatering

(Medewerker horeca ondernemer, crebonummer 25185)

Dagopleiding (BOL), 3 jaar, niveau 4

Het creŽren van sfeer op de meest ongebruikelijke plekken, is voor jou een echte uitdaging. Je kunt je snel aanpassen aan zeer diverse groepen mensen, die ook in aantallen enorm kunnen verschillen. Daarbij ben je een echte teamplayer, een improvisator en een sociaal communicatief talent. Herken jij je als persoon in deze beschrijving, dan is een opleiding tot manager party, event en businesscatering echt iets voor jou.

Waar kan ik gaan werken?

Als manager party-, event- en businesscatering kun je gaan werken bij bedrijven voor partycatering, evenementencatering, traiteurs, bedrijfscatering etc. Je kunt ook een eigen cateringbedrijf gaan runnen.

Wat ga ik er voor doen?
Het†1e jaar krijg je praktijklessen in de keuken en de restaurants, trends en styling, planning en organisatie, talen, economie en managementvakken. In de andere 2 jaren loop je ook een of meerdere periodes stage. Aan het eind van het 3e leerjaar ga je afstuderen. Naast de voorbereiding op examens werk je aan een grote afstudeeropdracht waarbij je in teamverband werkt aan de organisatie van een groot evenement.

BPV (stage)

Tijdens de opleiding Manager party, event en businesscatering doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf in binnen- of buitenland. Daarnaast doe je praktijkervaring op in onze eigen keukens en restaurants.

Eisen

  • VMBO-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
  • een overgangsbewijs van HAVO of VWO klas 3 naar 4
  • gelijkwaardige diploma's of getuigschriften (te beoordelen door een toelatingscommissie)
  • met het diploma Kok of Gastheer/Gastvrouw kun je een verkort traject volgen

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar de Hoge Hotelschool, HBO Eventmanagement, HBO Facilitaire dienstverlening of een andere HBO-opleiding.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.


Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar
Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling Manager party-, event- en businesscatering
Romy van Dijk
Manager party-, event- en businesscatering

“Ik zit in het eerste leerjaar van de opleiding Manager party-, even-t en businesscatering. Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb. De opleiding biedt mij veel vrijheid, omdat ik mijn complete fantasie de vrije loop kan laten bij het regelen van een partij. De Rooi Pannen gooide mij meteen in het diepe (met alle begeleiding die daarvoor nodig is) en regelt echte opdrachtgevers, waardoor mijn klas en ik ook echt als partymanagers moeten optreden. Wat natuurlijk erg leuk is en waarvan ik heel veel leer. Omdat je naar zo’n partij toewerkt, krijg je steeds meer motivatie. Doordat er veel tijd aan het organiseren en uitvoeren van projecten besteed wordt, is de opleiding als een soort feestje en vervelen doe ik me nooit.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo