Maatwerktrajecten voor havisten

Wat bieden wij aan havisten?
Als je een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 of een HAVO-diploma hebt, zijn er verschillende maatwerktrajecten mogelijk binnen de opleidingen:

Intakegesprek
Wanneer je je via de reguliere weg aanmeldt voor één van de drie bovenstaande opleidingen, zal tijdens het intakegesprek duidelijk worden wat voor jou de specifieke mogelijkheden zijn. Je kunt je dus niet rechtstreeks aanmelden voor een maatwerktraject.

Wat is mogelijk met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5?
Met een overgangsbewijs van HAVO 4 naar 5 kun je via een HAVO-instroomtraject de bovengenoemde opleidingen in drie jaar afronden. In Breda krijg je enkele vakken Engelstalig en verder leer je onderzoeksvaardigheden om de overstap naar het HBO te vergemakkelijken. Dit noemen we het verrijkingstraject.

Wat is mogelijk met een HAVO-diploma?
Wanneer je de HAVO met succes afgerond hebt, kun je in aanmerking komen voor een maatwerktraject. Hierbij rond je in twee jaar de opleiding Horecaondernemer/-manager af en kun je vervolgens instromen in het tweede jaar van HBO International Hotelmanagement bij NHTV Breda. In vijf jaar behaal je dus zowel een MBO- als een HBO-diploma. Daarnaast zijn de soepele doorstroom van MBO naar HBO en de praktijkgerichte aanpak op De Rooi Pannen belangrijke pluspunten.

BPV (stage)

Tijdens het verkorte traject doe je ervaring op bij een erkend leerbedrijf en in onze eigen restaurants en keukens.

Eisen

  • Overgangsbewijs van HAVO/VWO 4 naar 5
  • Gelijkwaardige diploma's of getuigschriften (te beoordelen door de toelatingscommissie)

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar vrijwel elke gewenste HBO-instelling.

Kosten opleiding

Als leerling van De Rooi Pannen hoef je geen onderwijsgeld te betalen aan onze school. Dat betekent dat je geen geld kwijt bent aan boeken en overige leermiddelen. Ook de ouderbijdrage, de kosten voor excursies etc. neemt De Rooi Pannen zelf voor haar rekening.

Zaken die eigendom worden van jou, zoals vakkleding voor de praktijklessen, zijn van de regeling uitgezonderd. Daarnaast moet je als leerling nog steeds les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betalen.
Gratis reizen met het studentenreisproduct: nu ook voor MBO’ers onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 hebben veel MBO-studenten onder de 18 jaar recht op een studentenreisproduct. Doe je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Voor minderjarige MBO'ers die een BOL-opleiding op niveau 3 en 4 volgen, is de kaart onderdeel van de prestatiebeurs. Dat betekent dat je de kaart moet terugbetalen als je niet binnen 10 jaar een opleiding afrondt.

Het studentenreisproduct is een digitaal abonnement dat je op jouw persoonlijke ov-chipkaart laadt bij een ophaalautomaat. Het is een geldig week- of weekendabonnement. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of www.studentenreisproduct.nl.

Locatie(s)

Tilburg
Eindhoven
Breda (locatie Tuinzigtlaan)

Heb je nog vragen?

Leerling maatwerktraject
Laurens van Rossem en Marco Swolfs
Maatwerktrajecten voor havisten

“Ik (Laurens) heb erg lang nagedacht over een vervolgstudie na de HAVO. Ik werkte al een tijdje in de horeca, waardoor mijn passie daarvoor alsmaar groter werd. Ik kon echter geen horecaopleiding op HBO-niveau volgen, omdat ik geen tweede vreemde taal in mijn vakkenpakket had. Toen kwam ik bij de maatwerk trajecten van De Rooi Pannen, dé kans om een tweede vreemde taal op te kunnen pakken en het geheel af te sluiten met een HBO-diploma. Het feit dat De Rooi Pannen veel aandacht aan de praktijk besteedt, sprak ons beiden erg aan. Zo is het makkelijker om de theorie in de praktijk toe te passen.

Voor mij (Marco) was de keuze snel gemaakt. Uit een keuzetest bleek dat het managen van een hotel goed bij mij paste. Ik ben eerst gaan kijken bij de NHTV, maar later bleek De Rooi Pannen voor mij een betere optie. Het eerste jaar bestaat uit 4 dagen in de week theorielessen en 1 dag in de week praktijklessen in het onderwijshotel. In de eerste helft van het tweede jaar gaan we het onderwijshotel managen, waarna we in de tweede helft van het jaar op stage gaan in het binnen- of buitenland. Voor een havist is het niveau van de stof goed te doen, maar doordat je een gehele MBO-opleiding in twee jaar krijgt, is het wel veel. Echter maakt het maatwerk traject de stap van de HAVO naar het HBO wel een stuk kleiner en makkelijker.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo