Leerling in praktijk

Interne praktijk

De horeca-afdelingen in Tilburg, Eindhoven en Breda hebben de beschikking over een eigen onderwijshotel met vergaderruimtes. De 3 hotels van De Rooi Pannen tellen in totaal 55 kamers.

Je leert hier vaardigheden achter de receptie, de bar, het ontbijtgedeelte en uiteraard zullen de kamers moeten worden verzorgd.

Daarnaast doe je ervaring op in de 10 sfeervolle restaurants met moderne keukens.

/upload/Infogids_201516/horeca/breda/interne-praktijk-breda.gif
Daan Maas
Leerling Horecaondernemer/-manager

“Tijdens het eerste jaar had ik 1 keer per week praktijkles. Daarin verzorgden we de lunch voor de gasten in het onderwijsrestaurant Zen6. Onderwerpen zoals snij- en serveertechnieken, maar ook het correct opdekken van een tafel kwamen veelvoudig aan bod. In leerjaar 2 verzorgden we elke week een diner waarbij we werden aangestuurd door leerlingen uit leerjaar 3 die keuken of restaurantmanager waren. Nu ik zelf in het derde leerjaar zit heb ik de afgelopen periode leiding gegeven in het restaurant. Naast het leidinggeven aan tweedejaars houdt dit in dat een thema wordt bedacht. Zo hebben wij het restaurant naar onze eigen smaak ingericht, een menukaart samengesteld en de tweedejaars aangestuurd tijdens het diner. Binnen de opleiding Horecaondernemer/-manager is de praktijk een belangrijk onderdeel en is het echt prettig dat we zoveel op school kunnen oefenen met de juiste faciliteiten.”
De Rooi Pannen - Tilburg - Eindhoven - Breda | Disclaimer | Sitemap | Links Facebook Vimeo